Flag

Multivitaminos kajszidzsem

kb. 6 üveg ((200 ml-es))
Egyszerű
40 Perc
Gönci gondoskodás kajszibarackkal
Hozzávalók
Elkészítés
Picture -
Picture -
ÉRTÉKELD A RECEPTET
Hogy sikerült a recept?

Kapcsolódó receptek

Kapcsolódó receptek

Kövess minket!
Kövesd a Dr. Oetkert a közösségi médiában!
Picture - Hero image

Hozzávalók

Az elkészítéshez
850 gsárgabarack (előkészítve mérve)
200 ml100%-os narancslé
200 ml100 %-os répalé
1 tasakDr. Oetker Finesse Reszelt Narancshéj
350 gcukor
1 tasakDr. Oetker Dzsemfix Sárgabarackhoz

Termékek megtekintése

Picture - Dr. Oetker Dzsemfix Sárgabarackhoz
1

Előkészítés

A sárgabarackot leforrázzuk, héját lehúzzuk, a gyümölcsöket félbevágjuk, kimagozzuk, apróra vágjuk és kimérünk 850 g-ot.

2

Elkészítés

A gyümölcsöt, a gyümölcsleveket, a reszelt narancshéjat és a cukrot egy főzőedénybe öntjük és jól elkeverjük. Állandó keverés mellett nagy lángon felforraljuk. Forrás után a dzsemet folyamatos keverés mellett további 3 percig forrni hagyjuk, majd levesszük a tűzről. Ha szükséges, a főzés közben keletkezett habot eltávolítjuk a tetejéről. Az előkészített üvegeket azonnal peremig töltjük és csavaros tetővel (twist-off befőttesüveg tető) lezárjuk. Az üvegeket rögtön megfordítjuk és a tetejére fordítva kb. 5 percig állni hagyjuk.