Sütik használata az Oetker.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az Ön számítógépes eszközein, hogy biztosítsa az oldal jobb működését és hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogy Ön hogyan használja az oldalunkat. Amennyiben folytatja az oldal használatát (kattint, navigál, görget az oldalon) illetve ha eltávolítja ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintse meg adatvédelmi elveinket.

Szükséges sütik
Ezek a sütik elengedhetetlenek az Oetker.hu alapvető webhelyfunkcióinak használatához.
Szükséges és performance sütik
A performance sütik segítenenek az Oetker.hu használatának elemzésében, hogy felmérhessük és javíthassuk oldalunk teljesítményét.
Szükséges, performance, illetve marketing és harmadik féltől származó sütik
A marketing és a harmadik féltől származó sütik segítenek abban, hogy más platformokon is személyre szabott tartalmakat mutathassunk Önnek.

Narancsos krémes torta

Hozzávalók

Hozzávalók

a következő recepthez: Narancsos krémes torta

A tésztához:

120 g búzaliszt
30 g darált mandula
40 g porcukor
1 csapott tk. kakaópor (cukrozatlan)
1 db tojás (közepes méretű)
95 g lágy vaj vagy margarin

A krémhez:

1 tasak Dr. Oetker Házi Krémes krém
400 ml tej
200 ml narancslé (100%-os)

Ezenkívül:

1 tasak Dr. Oetker Gyümölcskocsonya narancsízű
300 ml víz

Elkészítés

Elkészítés

1

Előkészítés:

A kapcsos sütőformát (26 cm-es átmérőjű) kivajazzuk, lisztezzük. A sütőt előmelegítjük.

2

Elkészítés:

A hozzávalókat egy keverőedénybe tesszük, és kézi robotgéppel (dagasztó spirál) sima tésztává keverjük. Ezután a tésztát, 26 cm-es átmérőjű kört formázva kinyújtjuk, és a sütőformába fektetjük, a tésztát megszurkáljuk villával. A sütőformát a sütő középső részébe toljuk, és a tésztát megsütjük.

Alsó és felső sütés: Kb. 180°C ( (Előmelegítve, attól függően milyen süteményt készítünk))

Légkeveréses: Kb. 160°C ( (Előmelegítve, attól függően milyen süteményt készítünk))

Sütési beállítás: Középre

sütés: kb. 12 - 15 perc

A megsült tésztát a sütőformából kivéve, sütőrácson hagyjuk kihűlni. A kihűlt tésztalapot egy tortatálra tesszük és köré helyezzük a megtisztított sütőkeretet.

A házi krémes krémet a tasakon lévő használati utasítás alapján elkészítjük úgy, hogy a tejhez a narancs levét is hozzáadjuk. A krémet a tésztalapon egyenletesen elosztjuk, tetejét elsimítjuk. A tortát 1 órára a hűtőszekrénybe tesszük.

A gyümölcskocsonyát a tasakon lévő leírás szerint elkészítjük. Amint szilárdulni kezd, belülről kifelé haladva óvatosan a tortára csurgatjuk, majd a tortát tálalásig hűtőszekrénybe helyezzük.

Tálalás előtt a sütőkeretet egy kés segítségével meglazítjuk a torta szélétől és eltávolítjuk. Végül kandírozott gyümölcsökkel és tejszínhabbal díszítjük.

Átlagos tápértékadatok a következő recepthez: Narancsos krémes torta

Adagonként/ darabonként 100 g / ml-enkénk
Energia 241kJ
84kcal
324kJ
113kcal
Zsír 5.7g 7.7g
Szénhidrát 7g 9.4g
Fehérje 1.5g 2g