Flag

Pezsgős sárgabarack-nektarin lekvár

kb. 8 üveg ((200 ml-es))
Egyszerű
40 Perc
Frissítő nektarin-sárgabarack lekvár pezsgővel
Hozzávalók
Elkészítés
Picture -
Picture -
ÉRTÉKELD A RECEPTET
Hogy sikerült a recept?

Kapcsolódó receptek

Kapcsolódó receptek

Kövess minket!
Kövesd a Dr. Oetkert a közösségi médiában!
Picture - Hero image

Hozzávalók

A lekvárhoz
600 gsárgabarack (előkészítve mérjük le)
600 gnektarin (előkészítve mérjük le)
200 mlpezsgő
300 gcukor
1 tasakDr. Oetker Dzsemfix 3:1

Termékek megtekintése

Picture - Dr. Oetker Dzsemfix 3:1
1

Előkészítés

A sárgabarackot megmossuk, a magházat eltávolítjuk, apró kockákra vágjuk, és 600 g-ot kimérünk. A nektarint megmossuk, a magházat eltávolítjuk, apró kockákra vágjuk, és 600 g-ot kimérünk. A gyümölcsök kb. felét pépesítjük. A pezsgőből 200 ml-t kimérünk.

2

Elkészítés

A gyümölcsöket és a pezsgőt egy főzőedénybe öntjük. Hozzáadjuk a kimért cukrot és a dzsemfixet. Az elegyet állandó keverés mellett nagy lángon felforraljuk, majd további keverés mellett 3 percig zubogva forrni hagyjuk. Ha szükséges, a habot eltávolítjuk a tetejéről, és azonnal az előkészített üvegekbe töltjük, jól lezárjuk, majd 5 percre fejjel lefelé állítjuk.