Flag

Pikáns cukkinis virágok

kb. 24 darab
Közepes
120 Perc
Ínycsilandóan pikáns falatok cukkiniből
Hozzávalók
Elkészítés
Recipe Tips
A sütemény tésztája lefagyasztható.
Picture -
Picture -
ÉRTÉKELD A RECEPTET
Hogy sikerült a recept?

Kapcsolódó receptek

Kapcsolódó receptek

Kövess minket!
Kövesd a Dr. Oetkert a közösségi médiában!
Picture - Hero image

Hozzávalók

Kelt tésztához
500 gbúzaliszt
1 tasakDr. Oetker Instant Élesztő
1 csapott tk.
bors (frissen őrölt)
6 ek.olívaolaj
250 mlvíz
1 dbtojásfehérje (közepes méretű)
Töltelékhez
kb. 350 gcukkini
150 gparmezán
200 gkrémsajt
kb. 1 csapott tk.
bors (frissen őrölt)
100 gnyers sonka (kockára vágva)
némikakukkfű (friss vagy őrölt)
Ezenkívül
1 dbtojássárgája (közepes méretű)
kb. 1 ek.tej

Termékek megtekintése

Picture - Dr. Oetker Instant Élesztő
1

Előkészítés

A tepsit sütőpapírral béleljük. A sütőt előmelegítjük.

2

Elkészítés

Kelt tészta: A lisztet, az élesztővel, sóval, borssal elkeverjük és egy keverőedénybe szitáljuk. Hozzáadjuk az olajat, a tojásfehérjét és a langyos vizet, majd az egészet konyhai robotgéppel (dagasztó spirállal) kezdetben alacsony, majd legmagasabb fokozaton sima tésztává dagasztjuk. A tésztát letakarva meleg helyen kelni hagyjuk (kb. 45-50 perc), amíg szemmel láthatóan megnő.


Picture - Pikante Zucchini-Blüten Step1.jpg

Töltelék: A cukkinit megmossuk, lereszeljük és egy szűrőn hagyjuk lecsöpögni. A parmezánt lereszeljük és 3 evőkanálnyit félreteszünk. A cukkinit, a parmezánt, a krémsajtot, a sót és a borsot összekeverjük, majd hozzáadjuk a sonkát és a kakukkfüvet is. A tésztát egy hengerré formázzuk és 3 részre vágjuk. Mindhárom tésztát enyhén lisztezett munkafelületen 30 x 30 cm-es lappá nyújtjuk. A tölteléket is 3 részre osztjuk és a lapokat egyenletesen megkenjük, majd szorosan feltekerjük. Egy olló segítségével a hengereket 8 ferde szeletre vágjuk.


Picture - Pikante Zucchini-Blüten Step2.jpg

A felvágott hengereket úgy rakjuk a tepsibe, hogy a szeletek egy virágszirmot formázzanak. A tojássárgáját tejjel felverjük és megkenjük vele a virágszirmokat, a félretett parmezánnal és a kakukkfűvel ízlés szerint megszórjuk, majd 15 percig pihentetjük. A tepsit a sütő középső részébe toljuk és a süteményt megsütjük.

Sütőlap helyzete: Középre

sütés: kb. 55 - 60 perc

Hőmérséklet alsó/felső sütéssel: kb. 180 °C

Hőmérséklet légkeveréses sütéssel: kb. 160 °C


Sütés után a süteményt sütőpapírral együtt sütőrácson hagyjuk kihűlni, vagy még melegen tálaljuk.

  • A sütemény tésztája lefagyasztható.