Flag

Pikáns paradicsomos-hagymás táskák

kb. 16 darab
Közepes
100 Perc
Pikáns falatok kelt tésztából paradicsommal
Hozzávalók
Elkészítés
Recipe Tips
A sütemény lefagyasztható.
Recipe Tips
Paradicsom helyett aszalt szilvával is elkészíthetjük.
Picture -
Picture -
ÉRTÉKELD A RECEPTET
Hogy sikerült a recept?

Kapcsolódó receptek

Kapcsolódó receptek

Kövess minket!
Kövesd a Dr. Oetkert a közösségi médiában!
Picture - Hero image

Hozzávalók

A kelt tésztához
500 gbúzaliszt
1 tasakDr. Oetker Instant Élesztő
1 tk.
1 tk.cukor
4 ek.étkezési olaj
2 ek.fehérborecet
250 mlmeleg víz
A töltelékhez
250 gaszalt paradicsom
250 gpóréhagyma
2 ek.napraforgóolaj
2 csipet
1 ek.cukor
1 ek.fehér balzsamecet
1 pohártejföl (20%-os, 150g)

Termékek megtekintése

Picture - Dr. Oetker Instant Élesztő
1

Előkészítés

A tepsit (kb. 30 x 40 cm) sütőpapírral béleljük. A sütőt előmelegítjük.

2

Elkészítés

A tésztához a lisztet az élesztővel elkeverjük, és egy keverőedénybe szitáljuk. Hozzáadjuk a többi hozzávalót és az egészet konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) kezdetben alacsony majd legmagasabb fokozaton 5 percig keverve sima tésztává dagasztjuk. A tésztát meleg helyen kelni hagyjuk (kb. 1 óra), amíg szemmel láthatóan megnő.


A töltelékhez az aszalt paradicsomot apró darabokra vágjuk. A póréhagymát megtisztítjuk, félbe vágjuk, majd vékony szeletekre vágjuk. Az olajat egy teflonedényben felforrósítjuk, és a hagymát pici só hozzáadásával üvegesre dinszteljük (kb. 15 percig). Hozzáadjuk a cukrot, az ecetet, az aszalt paradicsomot és a tejfölt, és kis ideig még együtt főzzük.


A megkelt tésztát enyhén lisztezett munkafelületen még egyszer átgyúrjuk, elfelezzük, majd két egyforma lappá (kb. 32x24 cm) nyújtjuk. A lapokat 8-8 téglalapra vágjuk (kb. 8x12cm). A tölteléket a lap alsó részébe töltjük, a széleket szabadon hagyjuk, majd felsodorjuk. A végeket megcsavarjuk és varrattal lefelé a tepsibe helyezzük. A kis csomagokat hosszában bevágjuk és kicsit széthúzzuk. A másik tésztalapnál ugyanezt megismételjük.


A tepsit sütő középső részébe toljuk, és a süteményt megsütjük.

Sütőlap helyzete: Középre

sütés: kb. 30 - 32 perc

Hőmérséklet alsó/felső sütéssel: kb. 180 °C

Hőmérséklet légkeveréses sütéssel: kb. 160 °C


Sütés után a süteményt sütőpapírral együtt sütőrácsra húzzuk. A legjobb, ha melegen tálaljuk. Ízlés szerint rózsaborssal hintjük.

  • A sütemény lefagyasztható.
  • Paradicsom helyett aszalt szilvával is elkészíthetjük.