Sütik használata az Oetker.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az Ön számítógépes eszközein, hogy biztosítsa az oldal jobb működését és hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogy Ön hogyan használja az oldalunkat. Amennyiben folytatja az oldal használatát (kattint, navigál, görget az oldalon) illetve ha eltávolítja ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintse meg adatvédelmi elveinket.

Szükséges sütik
Ezek a sütik elengedhetetlenek az Oetker.hu alapvető webhelyfunkcióinak használatához.
Szükséges és performance sütik
A performance sütik segítenenek az Oetker.hu használatának elemzésében, hogy felmérhessük és javíthassuk oldalunk teljesítményét.
Szükséges, performance, illetve marketing és harmadik féltől származó sütik
A marketing és a harmadik féltől származó sütik segítenek abban, hogy más platformokon is személyre szabott tartalmakat mutathassunk Önnek.

Pikáns rétestornyok

(1)
Értékelés Köszönjük az értékelést!
    (Nem ízlett)
    (Nem rossz)
    (Átlagos)
    (Nagyon finom)
    (Tökéletes)

Pikáns ínyencségek

kb. 13 - 15 darab

Könnyen elkészíthető 40 Perc(ek)

Hozzávalók

Hozzávalók

a következő recepthez: Pikáns rétestornyok

A formához:

18-22 cm átmérőjű tortaforma

A tésztához:

1 csomag Dr. Oetker Réteslap

A töltelékhez:

kevés étolaj
250 g darált hús (vegyes) (vegyes)
1 szál újhagyma (karikára vágott) (karikára vágott)
1 db piros paprika (kockára vágott) (kockára vágott)
1 db sárga paprika (kockára vágott) (kockára vágott)
100 g cukkini (durvára gyalult) (durvára gyalult)
1 ek. aprított bazsalikomlevél
1 csipet
1 csipet bors
kevés őrölt kömény
kevés kurkuma
3 db tojás (közepes méretű) (közepes méretű)

A kenéshez:

100 g margarin (olvasztott) (olvasztott)

Az öntethez:

250 - 300 g 20%-os tejföl
1 csipet
1 kávéskanál currypor

Elkészítés

Elkészítés

1

Előkészítés

A tésztát a csomagoláson található leírás szerint előkészítjük. A csomagolóanyagot eltávolítjuk a tésztáról, a sütőformát sütőpapírral kibéleljük, majd a sütőt előmelegítjük.

2

Elkészítés

Töltelék: A töltelékhez felforrósítjuk az olajat és megpirítjuk benne a darált húst. Hozzáadjuk az újhagymát, a paprikát és a cukkinit, lefedve megpároljuk, majd bazsalikommal, sóval, borssal, köménnyel és kurkumával fűszerezzük. Az egészet lehűtjük, majd az egész tojásokat belekeverjük.

Tészta: A rétestésztát kitekerjük. Konyharuhára teszünk egy réteslapot és megkenjük forró margarinnal. A második réteslapot ráfektetjük, és szintén megkenjük, majd ráhelyezzük a harmadik lapot. A töltelék felét rátesszük, az oldalszéleket behajtjuk. Konyharuha segítségével feltekerjük és a rétesrudat kb. 5 cm széles darabokra vágjuk és függőlegesen beállítjuk egy kb. 18-22 cm átmérőjű tortaformába. A maradék 3 réteslappal megismételjük a folyamatot, és a maradék tölteléket elosztjuk rajta. A formát rácson az előmelegített sütő közepébe toljuk és aranybarnára sütjük.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C

Légkeveréses: kb. 160 °C

Sütési beállítás: Középre

sütés: kb. 35 - 40 perc

Öntet: Az öntethez összekeverjük a hozzávalókat és a rétestornyok mellé tálaljuk.

Átlagos tápértékadatok a következő recepthez: Pikáns rétestornyok

Adagonként/ darabonként 100 g / ml-enkénk

Felhasznált Dr. Oetker termékek

Részletekért kattintson a termékre

 Új receptek

sütnijó! - A sütibarátok közössége

Merítsen inspirációt több mint 8000 ínycsiklandó receptből
Top 10 recept Legújabb receptek
1.
1.