Sütik használata az Oetker.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az Ön számítógépes eszközein, hogy biztosítsa az oldal jobb működését és hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogy Ön hogyan használja az oldalunkat. Amennyiben folytatja az oldal használatát (kattint, navigál, görget az oldalon) illetve ha eltávolítja ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintse meg adatvédelmi elveinket.

Szükséges sütik
Ezek a sütik elengedhetetlenek az Oetker.hu alapvető webhelyfunkcióinak használatához.
Szükséges és performance sütik
A performance sütik segítenenek az Oetker.hu használatának elemzésében, hogy felmérhessük és javíthassuk oldalunk teljesítményét.
Szükséges, performance, illetve marketing és harmadik féltől származó sütik
A marketing és a harmadik féltől származó sütik segítenek abban, hogy más platformokon is személyre szabott tartalmakat mutathassunk Önnek.

Piskótatészta alaprecept

(0)
Értékelés Köszönjük az értékelést!
    (Nem ízlett)
    (Nem rossz)
    (Átlagos)
    (Nagyon finom)
    (Tökéletes)

Piskótához, piskótatekercshez

1 adag

Könnyen elkészíthető 60 Perc(ek)

Hozzávalók

Hozzávalók

a következő recepthez: Piskótatészta alaprecept

Az elkészítéshez:

Elkészítés

Elkészítés

1

Előkészítés

A lisztet átszitáljuk. A 24 cm-es tortaformát kivajazzuk, az alját sütőpapírral kibéleljük.

2

Elkészítés

A tojásokat szétválasztjuk, és a fehérjét a cukor 1/3 részével, a sárgáját pedig a maradék cukorral habosra keverjük. A tojássárgája habjához hozzáadjuk a tojásfehérje felvert habját, majd fakanállal belekeverjük a lisztet, miközben az edényt lassan forgatjuk. Óvatosan a szélétől a közepe felé haladva keverjük a masszát, hogy a fehérjehab ne törjön össze. Majd a masszát a tortaformába öntjük, elsimítjuk, a széleknél a forma széléig felhúzzuk a tésztát, így a közepe kissé homorú marad. Ez azért szükséges, mert sütés közben a tészta felülete túlságosan domború lenne.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C

Légkeveréses: kb. 160 °C

Sütési beállítás: Középre

sütés: kb. 25 - 35 perc

Piskótatekercs készítése

Ha piskóta tekercset készítünk, a tojássárgájához adjunk felverés előtt 4 evőkanál vizet. A tésztát 30x40 cm-es, sütőpapírral kibélelt tepsibe tesszük.

Alsó és felső sütés: 200 °C

Légkeveréses: 180 °C

Sütési beállítás: Középre

sütés: kb. 8 perc

Átlagos tápértékadatok a következő recepthez: Piskótatészta alaprecept

Adagonként/ darabonként 100 g / ml-enkénk
 Új receptek

sütnijó! - A sütibarátok közössége

Merítsen inspirációt több mint 8000 ínycsiklandó receptből