Sütik használata az Oetker.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az Ön számítógépes eszközein, hogy biztosítsa az oldal jobb működését és hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogy Ön hogyan használja az oldalunkat. Amennyiben folytatja az oldal használatát (kattint, navigál, görget az oldalon) illetve ha eltávolítja ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintse meg adatvédelmi elveinket.

Szükséges sütik
Ezek a sütik elengedhetetlenek az Oetker.hu alapvető webhelyfunkcióinak használatához.
Szükséges és performance sütik
A performance sütik segítenenek az Oetker.hu használatának elemzésében, hogy felmérhessük és javíthassuk oldalunk teljesítményét.
Szükséges, performance, illetve marketing és harmadik féltől származó sütik
A marketing és a harmadik féltől származó sütik segítenek abban, hogy más platformokon is személyre szabott tartalmakat mutathassunk Önnek.

Pityókás körtekompót borókával

Hozzávalók

Hozzávalók

a következő recepthez: Pityókás körtekompót borókával

A kompóthoz:

10 db körte
40 szem borókabogyó
175 ml vodka
400 ml víz
1 db citrom leve
140 g cukor
2 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
1 kávéskanál Dr. Oetker Tartósítószer

Elkészítés

Elkészítés

1

Előkészítés:

A körtéket megmossuk, meghámozzuk, magházukat eltávolítjuk, és cikkelyekre vágjuk. A borókabogyókat összenyomkodjuk.

2

Elkészítés:

A körtecikkelyeket és a bogyókat az üvegekben elrendezzük, majd a vodkát is ráöntjük, ügyelve arra, hogy minden üvegbe körülbelül egyformán jusson. A vizet, citromlevet, cukrot és vanillincukrot felforraljuk, majd a tűzről levesszük. Belekeverjük a tartósítószert, és a levet az üvegekbe rakott körtékre öntjük, egészen az üveg pereméig. Az üvegeket jól lezárjuk, és egy kb. 2 cm magasan forró vízzel teli tepsibe tesszük. A tepsit az előmelegített sütő alsó rácsára toljuk, és az üvegeket sterilizáljuk.

Alsó és felső sütés: Kb. 120°C (Előmelegítve)

Légkeveréses: Kb. 100°C (Előmelegítve)

Sütési beállítás: Alulra

befőzés: 30 perc

Átlagos tápértékadatok a következő recepthez: Pityókás körtekompót borókával

Adagonként/ darabonként 100 g / ml-enkénk
Energia 8kJ
2kcal
4kJ
1kcal
Szénhidrát 0.5g 0.3g