Sütik használata az Oetker.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az Ön számítógépes eszközein, hogy biztosítsa az oldal jobb működését és hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogy Ön hogyan használja az oldalunkat. Amennyiben folytatja az oldal használatát (kattint, navigál, görget az oldalon) illetve ha eltávolítja ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintse meg adatvédelmi elveinket.

Szükséges sütik
Ezek a sütik elengedhetetlenek az Oetker.hu alapvető webhelyfunkcióinak használatához.
Szükséges és performance sütik
A performance sütik segítenenek az Oetker.hu használatának elemzésében, hogy felmérhessük és javíthassuk oldalunk teljesítményét.
Szükséges, performance, illetve marketing és harmadik féltől származó sütik
A marketing és a harmadik féltől származó sütik segítenek abban, hogy más platformokon is személyre szabott tartalmakat mutathassunk Önnek.

Répás muffin

(1)
Értékelés Köszönjük az értékelést!
    (Nem ízlett)
    (Nem rossz)
    (Átlagos)
    (Nagyon finom)
    (Tökéletes)

Játékos muffinok

kb. 12 darab

Kis gyakorlat szükséges 100 Perc(ek)

Hozzávalók

Hozzávalók

a következő recepthez: Répás muffin

A tésztához:

100 g búzaliszt
½ teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
100 g porcukor
1 csipet
1 tasak Dr. Oetker Finesse Reszelt Citromhéj
100 g lágy vaj vagy margarin
2 db tojás (közepes méretű) (közepes méretű)
2 ek. tej
1 db közepes sárgarépa (kb. 100 g, reszelve) (kb. 100 g, reszelve)

A díszítéshez:

2 tasak Dr. Oetker Marcipán
25 g porcukor
néhány csepp Dr. Oetker Ételszínezék zöld
néhány csepp Dr. Oetker Ételszínezék piros
néhány csepp Dr. Oetker Ételszínezék sárga
3 ek. baracklekvár

Elkészítés

Elkészítés

1

Előkészítés

A muffin papírformákat (12 db) egy tepsibe állítjuk vagy a muffin sütőformát kivajazzuk. A sütőt előmelegítjük.

2

Elkészítés

A lisztet és a sütőport elkeverjük, és egy keverőedénybe szitáljuk. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, és konyhai robotgéppel (habverő) sima tésztává keverjük (kb. 2 percig). Majd hozzáforgatjuk a reszelt sárgarépát is. A tésztát két evőkanál segítségével az előkészített formákban egyenletesen elosztjuk. A tepsit vagy a sütőformát az előmelegített sütő középső részébe toljuk, és a muffint megsütjük.

Alsó és felső sütés: 180 °C

Légkeveréses: 160 °C

Sütési beállítás: Középre

sütés: kb. 25 perc

A megsült muffinokat sütőrácson hagyjuk kihűlni. Míg a muffin sül, elkészítjük a díszítést. Egy tasak marcipánhoz (150 g) porcukrozott munkafelületen néhány csepp zöld ételszínezéket hozzágyúrunk. A narancssárga marcipánrépák elkészítéséhez a másik tasak marcipánt sárga és piros ételszínezékkel színezzük. Az ételszínezéket minden esetben fokozatosan, cseppenként adagoljuk a marcipánmasszához, amíg a kívánt árnyalatot elérjük. A zöld marcipánt nagy lyukú reszelőn lereszeljük, majd a narancssárga marcipánból 24 db kis répát formázunk. A kihűlt muffinok tetejét baracklekvárral megkenjük, majd rászórjuk a zöld marcipánt, és a marcipánrépákkal díszítjük.

Átlagos tápértékadatok a következő recepthez: Répás muffin

Adagonként/ darabonként 100 g / ml-enkénk