Sütik használata az Oetker.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az Ön számítógépes eszközein, hogy biztosítsa az oldal jobb működését és hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogy Ön hogyan használja az oldalunkat. Amennyiben folytatja az oldal használatát (kattint, navigál, görget az oldalon) illetve ha eltávolítja ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintse meg adatvédelmi elveinket.

Szükséges sütik
Ezek a sütik elengedhetetlenek az Oetker.hu alapvető webhelyfunkcióinak használatához.
Szükséges és performance sütik
A performance sütik segítenenek az Oetker.hu használatának elemzésében, hogy felmérhessük és javíthassuk oldalunk teljesítményét.
Szükséges, performance, illetve marketing és harmadik féltől származó sütik
A marketing és a harmadik féltől származó sütik segítenek abban, hogy más platformokon is személyre szabott tartalmakat mutathassunk Önnek.

Ropogós csigák

(0)
Értékelés Köszönjük az értékelést!
    (Nem ízlett)
    (Nem rossz)
    (Átlagos)
    (Nagyon finom)
    (Tökéletes)

Ínycsiklandó aprósütemény

kb. 22 darab

Könnyen elkészíthető 20 Perc(ek)

Hozzávalók

Hozzávalók

a következő recepthez: Ropogós csigák

A tésztához:

1 csomag Dr. Oetker Leveles tészta (275 g) (275 g)

A morzsához:

125 g lágy vaj vagy margarin (megolvasztva) (megolvasztva)
200 g búzaliszt
100 g porcukor
1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor

A szóráshoz:

2 ek. tej
75 g csokicsepp

Elkészítés

Elkészítés

1

Előkészítés

A leveles tésztát a csomagoláson leírt módon, felhasználás előtt 10-15 perccel a hűtőből kivesszük és állni hagyjuk.

A sütőt előmelegítjük.

2

Elkészítés

Morzsa: A lisztet a cukorral, vanillincukorral, és a margarinnal egy keverőedényben konyhai robotgép segítségével (dagasztó spirállal) morzsás tésztává keverjük.

Leveles tészta: A leveles tésztát a tejjel megkenjük, a morzsával és a csokicseppel megszórjuk, és picit a tésztába nyomjuk. A tésztát a hosszabbik oldalról indítva szorosan feltekerjük, majd kb. 1,5-2 cm vastag szeletekre vágjuk. A szeleteket (korongokat) sütőpapírral bélelt tepsibe fektetjük.

A tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a süteményt megsütjük.

Alsó és felső sütés: kb. 200 °C

Légkeveréses: kb. 180 °C

Sütési beállítás: Középre

sütés: kb. 18 - 20 perc

Sütés után a süteményt sütőpapírral együtt sütőrácson hagyjuk kihűlni.

Átlagos tápértékadatok a következő recepthez: Ropogós csigák

Adagonként/ darabonként 100 g / ml-enkénk

Felhasznált Dr. Oetker termékek

Részletekért kattintson a termékre

 Új receptek

sütnijó! - A sütibarátok közössége

Merítsen inspirációt több mint 8000 ínycsiklandó receptből