Sütik használata az Oetker.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az Ön számítógépes eszközein, hogy biztosítsa az oldal jobb működését és hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogy Ön hogyan használja az oldalunkat. Amennyiben folytatja az oldal használatát (kattint, navigál, görget az oldalon) illetve ha eltávolítja ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintse meg adatvédelmi elveinket.

Szükséges sütik
Ezek a sütik elengedhetetlenek az Oetker.hu alapvető webhelyfunkcióinak használatához.
Szükséges és performance sütik
A performance sütik segítenenek az Oetker.hu használatának elemzésében, hogy felmérhessük és javíthassuk oldalunk teljesítményét.
Szükséges, performance, illetve marketing és harmadik féltől származó sütik
A marketing és a harmadik féltől származó sütik segítenek abban, hogy más platformokon is személyre szabott tartalmakat mutathassunk Önnek.

Sárgadinnyés eperdzsem

(0)
Értékelés Köszönjük az értékelést!
    (Nem ízlett)
    (Nem rossz)
    (Átlagos)
    (Nagyon finom)
    (Tökéletes)

Eperdzsem a sárgadinnye különleges zamatával

kb. 4 üveg ((350 ml-es))

Könnyen elkészíthető 60 Perc(ek)

Hozzávalók

Hozzávalók

a következő recepthez: Sárgadinnyés eperdzsem

A dzsemhez:

1000 g földieper (előkészítve mérjük le) (előkészítve mérjük le)
250 g sárgadinnye
10 g Dr. Oetker Citromsav
350 g cukor
1 tasak Dr. Oetker Dzsemfix 3:1

Elkészítés

Elkészítés

1

Előkészítés

A földiepret a szárától megtisztítjuk, megmossuk, lecsöpögtetjük, apróra vágjuk, és 1000 g-ot kimérünk belőle. A sárgadinnyét felszeleteljük, a héját és a magokat eltávolítjuk, a gyümölcshúst apróra vágjuk, és 250 g-ot kimérünk belőle.

2

Elkészítés

A gyümölcsöket egy főzőedénybe tesszük, és a citromsavval összekeverjük. A dzsemfixet két evőkanál cukorral elkeverjük, majd a gyümölcsökhöz adjuk. Az elegyet állandó keverés mellett nagy lángon felforraljuk, majd a maradék cukrot is hozzáadjuk. Az egészet állandó keverés közben újra felforraljuk, legalább 3 percig zubogva forrni hagyjuk. Ha szükséges a habot eltávolítjuk a tetejéről, és azonnal az előkészített üvegekbe töltjük, jól lezárjuk, majd 5 percre fejjel lefelé állítjuk.

Átlagos tápértékadatok a következő recepthez: Sárgadinnyés eperdzsem

Adagonként/ darabonként 100 g / ml-enkénk
Energia 1817kJ
434kcal
452kJ
108kcal

Felhasznált Dr. Oetker termékek

Részletekért kattintson a termékre

 Új receptek

sütnijó! - A sütibarátok közössége

Merítsen inspirációt több mint 8000 ínycsiklandó receptből
Top 10 recept Legújabb receptek
1.
1.