Sütik használata az Oetker.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az Ön számítógépes eszközein, hogy biztosítsa az oldal jobb működését és hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogy Ön hogyan használja az oldalunkat. Amennyiben folytatja az oldal használatát (kattint, navigál, görget az oldalon) illetve ha eltávolítja ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintse meg adatvédelmi elveinket.

Szükséges sütik
Ezek a sütik elengedhetetlenek az Oetker.hu alapvető webhelyfunkcióinak használatához.
Szükséges és performance sütik
A performance sütik segítenenek az Oetker.hu használatának elemzésében, hogy felmérhessük és javíthassuk oldalunk teljesítményét.
Szükséges, performance, illetve marketing és harmadik féltől származó sütik
A marketing és a harmadik féltől származó sütik segítenek abban, hogy más platformokon is személyre szabott tartalmakat mutathassunk Önnek.

Sárgarépás-cukkinis kosarak

(0)
Értékelés Köszönjük az értékelést!
    (Nem ízlett)
    (Nem rossz)
    (Átlagos)
    (Nagyon finom)
    (Tökéletes)

Zöldséges finomság

kb. 12 darab

Könnyen elkészíthető 40 Perc(ek)

Hozzávalók

Hozzávalók

a következő recepthez: Sárgarépás-cukkinis kosarak

A töltelékhez:

kb. 300 g sárgarépa
kb. 300 g cukkini
2 ek. napraforgóolaj
frissen őrölt bors
1 pohár tejföl (20%-os, 150g) (20%-os, 150g)
1 csapott ek. Dr. Oetker Gustin étkezési keményítő

A kelt tésztához:

350 g búzaliszt
1 tasak Dr. Oetker Instant Élesztő
1 teáskanál
1 teáskanál cukor
175 mililiter langyos víz
2 ek. napraforgóolaj

Elkészítés

Elkészítés

1

Előkészítés

A muffin formákat kivajazzuk. A sütőt előmelegítjük.

2

Elkészítés

A töltelékhez a sárgarépát és a cukkinit megmossuk, megtisztítjuk, és kis kockára vágjuk. Egy serpenyőben az olajat felforrósítjuk, hozzáadjuk a zöldségeket, sóval és borssal erősen fűszerezzük, majd kb. 5 percig pároljuk. A tejfölt és az étkezési keményítőt összekeverjük, és a zöldségekhez adjuk.

A tésztához a lisztet az élesztővel elkeverjük, és egy keverőedénybe szitáljuk. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, és az egészet konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) kezdetben alacsony, majd legmagasabb fokozaton 5 percig keverve sima tésztává dagasztjuk. A tésztát enyhén lisztezett munkafelületen 12 egyenlő részre osztjuk, majd golyóvá formázzuk. A golyókat kézzel kb. 10 cm átmérőjű lappá formázzuk. A lapokat a muffin formába helyezzük, úgy, hogy a széleit a formához nyomjuk. Majd a tölteléket egyenletesen elosztjuk a formákban.

A sütőformát a sütő középső részébe toljuk, és a süteményt megsütjük.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C

Légkeveréses: kb. 160 °C

Sütési beállítás: Középre

sütés: kb. 30 - 35 perc

Sütés után a süteményt a muffin formából kivesszük és melegen tálaljuk.

Átlagos tápértékadatok a következő recepthez: Sárgarépás-cukkinis kosarak

Adagonként/ darabonként 100 g / ml-enkénk
Energia 431kJ
103kcal
452kJ
108kcal