Flag

Szilveszteri rakéták

kb. 18 darab
Közepes
80 Perc
Ünnepi falatok finom töltelékkel
Hozzávalók
Elkészítés
Recipe Tips
A sajtnyilak nélkül a sütemény lefagyasztható. Ekkor fogyasztás előtt engedjük fel szobahőmérsékleten, majd kb. 5 percig süssük át.
Recipe Tips
A garam masala fűszerkeverék curryvel is helyettesíthető.
Picture -
Picture -
ÉRTÉKELD A RECEPTET
Hogy sikerült a recept?

Kapcsolódó receptek

Kapcsolódó receptek

Kövess minket!
Kövesd a Dr. Oetkert a közösségi médiában!
Picture - Hero image

Hozzávalók

A tésztához
500 gbúzaliszt
1 tasakDr. Oetker Instant Élesztő
1 csapott tk.cukor
1 púpozott tk.
3 ek.olaj
250 mllangyos víz
A töltelékhez
265 gcsicseriborsó (lecsepegtetve)
600 gdarált hús
1 dbtojás (közepes méretű)
1 ek.kakukkfű
1 ek.mustár
1 tk.Garam masala (indiai fűszerkeverék)
1 tasakDr. Oetker Finesse Reszelt Citromhéj
4 ek.zsemlemorzsa
Ezenkívül
300 gsajt (pl. Gouda) vastag szeletekre vágva
kevésbúzaliszt
kb. 18 dbhosszú hurkapálcika
A kenéshez
1 dbtojás (közepes méretű)

Termékek megtekintése

Picture - Dr. Oetker Instant Élesztő

A tésztához a lisztet az élesztővel elkeverjük, és egy keverőedénybe szitáljuk. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, és az egészet konyhai robotgéppel (dagasztó spirállal) kezdetben alacsony, majd a legmagasabb fokozaton 5 percig keverve sima tésztává dagasztjuk. A tésztát meleg helyen letakarva kelni hagyjuk, amíg az szemmel láthatóan megnő (kb. 40-50 perc). Közben a sajtból 18 nyilat vágunk a díszítéshez. A sajtmaradékot apróra szeleteljük. A csicseriborsót lecsöpögtetjük, és apró darabokra vágjuk. A tepsit sütőpapírral béleljük. A sütőt előmelegítjük. A töltelékhez a csicseriborsót, a darált húst, a sajtmaradékot és többi hozzávalót összekeverjük. A masszából enyhén lisztezett munkafelületen 18 db, egyenként kb. 14 cm hosszú hengert formázunk. A megkelt tésztát enyhén lisztezett munkafelület átgyúrjuk, és kb. 45 x 40 cm nagyságú lappá nyújtjuk. A tészta hosszabbik oldalát 18 egyenlő részre osztjuk, és hosszában csíkokra vágjuk. A tésztacsíkokat a darált húsos rudak köré csavarjuk . A tekercseket varrattal lefelé a tepsibe helyezzük és hurkapálcikával hosszában átszúrjuk. A pálcika kb. 3 cm-rel érjen túl a rúdon. A tojást felverjük és megkenjük vele a tekercseket, majd 10 percig újra kelni hagyjuk. A tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a süteményt megsütjük.

Sütőlap helyzete: Középre

sütés: kb. 30 - 35 perc

Hőmérséklet alsó/felső sütéssel: kb. 200 °C

Hőmérséklet légkeveréses sütéssel: kb. 180 °C


A megsült süteményt sütőpapírral együtt, sütőrácsra húzzuk. Hidegen és melegen is tálalhatjuk. Tálalás előtt a sajtnyilakat szúrjuk rá a pálcika hegyére.

  • A sajtnyilak nélkül a sütemény lefagyasztható. Ekkor fogyasztás előtt engedjük fel szobahőmérsékleten, majd kb. 5 percig süssük át.
  • A garam masala fűszerkeverék curryvel is helyettesíthető.