Sütik használata az Oetker.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az Ön számítógépes eszközein, hogy biztosítsa az oldal jobb működését és hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogy Ön hogyan használja az oldalunkat. Amennyiben folytatja az oldal használatát (kattint, navigál, görget az oldalon) illetve ha eltávolítja ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintse meg adatvédelmi elveinket.

Szükséges sütik
Ezek a sütik elengedhetetlenek az Oetker.hu alapvető webhelyfunkcióinak használatához.
Szükséges és performance sütik
A performance sütik segítenenek az Oetker.hu használatának elemzésében, hogy felmérhessük és javíthassuk oldalunk teljesítményét.
Szükséges, performance, illetve marketing és harmadik féltől származó sütik
A marketing és a harmadik féltől származó sütik segítenek abban, hogy más platformokon is személyre szabott tartalmakat mutathassunk Önnek.

Szilveszteri reggeli

(0)
Értékelés Köszönjük az értékelést!
    (Nem ízlett)
    (Nem rossz)
    (Átlagos)
    (Nagyon finom)
    (Tökéletes)

Újévi varázslat

kb. 12 darab

Kis gyakorlat szükséges 40 Perc(ek)

Hozzávalók

Hozzávalók

a következő recepthez: Szilveszteri reggeli

Az elkészítéshez:

250 mililiter tej
500 g búzaliszt
1 tasak Dr. Oetker Instant Élesztő
1 teáskanál
1 csipet cukor
1 db tojás (közepes méretű) (közepes méretű)
130 mililiter tejföl
½ teáskanál fűszerpaprika
100 g sonka (füstölt, kockára vágott) (füstölt, kockára vágott)
100 g Ementáli sajt (reszelt) (reszelt)

Ezenkívül:

3 ek. tej
kb. 50 g Ementáli sajt (reszelt) (reszelt)

Elkészítés

Elkészítés

1

Előkészítés

A tejet felmelegítjük. A tepsit sütőpapírral kibéleljük. A sütőt előmelegítjük.

2

Elkészítés

A lisztet az instant élesztővel elkeverjük, és egy keverőedénybe szitáljuk. A sonka és a sajt kivételével hozzáadjuk a többi hozzávalót, és konyhai robotgéppel (dagasztó spirállal) először alacsony, majd a legmagasabb fokozaton sima tésztává dagasztjuk. Végül a sonkát és a sajtot is a tésztához dolgozzuk, és meleg helyen letakarva kelni hagyjuk, amíg láthatóan megnő.A megkelt tésztát enyhén lisztezett munkalapon még egyszer átgyúrjuk, majd 12 egyenlő cipót formázunk belőle. Egy kanál végével a cipó belsejébe 3 cm-es mélyedést alakítunk. A cipót tejjel megkenjük, sajttal megszórjuk, és a cipókat a tepsibe helyezzük. Végül a tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a cipókat megsütjük.

Alsó és felső sütés: kb. 200 °C

Légkeveréses: kb. 180 °C

Sütési beállítás: Középre

sütés: kb. 15 perc

A megsült cipókat sütőpapírral együtt egy sütőrácson hagyjuk kihűlni.

Átlagos tápértékadatok a következő recepthez: Szilveszteri reggeli

Adagonként/ darabonként 100 g / ml-enkénk
Energia 662kJ
158kcal
699kJ
167kcal

Felhasznált Dr. Oetker termékek

Részletekért kattintson a termékre

 Új receptek

sütnijó! - A sütibarátok közössége

Merítsen inspirációt több mint 8000 ínycsiklandó receptből