Sütik használata az Oetker.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az Ön számítógépes eszközein, hogy biztosítsa az oldal jobb működését és hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogy Ön hogyan használja az oldalunkat. Amennyiben folytatja az oldal használatát (kattint, navigál, görget az oldalon) illetve ha eltávolítja ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintse meg adatvédelmi elveinket.

Szükséges sütik
Ezek a sütik elengedhetetlenek az Oetker.hu alapvető webhelyfunkcióinak használatához.
Szükséges és performance sütik
A performance sütik segítenenek az Oetker.hu használatának elemzésében, hogy felmérhessük és javíthassuk oldalunk teljesítményét.
Szükséges, performance, illetve marketing és harmadik féltől származó sütik
A marketing és a harmadik féltől származó sütik segítenek abban, hogy más platformokon is személyre szabott tartalmakat mutathassunk Önnek.

Szőlős krémes

(0)
Értékelés Köszönjük az értékelést!
    (Nem ízlett)
    (Nem rossz)
    (Átlagos)
    (Nagyon finom)
    (Tökéletes)

Ínycsiklandó krémes finomság

kb. 24 szelet

Kis gyakorlat szükséges 60 Perc(ek)

Hozzávalók

Hozzávalók

a következő recepthez: Szőlős krémes

A tésztához:

4 db tojás (közepes méretű) (közepes méretű)
100 g búzaliszt
100 g őrölt dió
150 g porcukor
25 g Dr. Oetker Gustin étkezési keményítő
2 teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor

A krémhez:

1 tasak Dr. Oetker Házi Krémes krém
800 mililiter tej
200 g szőlő

Elkészítés

Elkészítés

1

Előkészítés

A szőlőt megmossuk, lecsöpögtetjük, leszemezzük. Néhány szemet félreteszünk a díszítéshez, a többit félbevágjuk. A tepsit (kb. 25 x 30 cm) sütőpapírral kibéleljük. A sütőt előmelegítjük.

2

Elkészítés

A tésztához a tojásokat a cukorral és a vanillincukorral habosra keverjük. A lisztet a sütőporral és a dióval elkeverjük, a tojásos masszához adjuk, és sima tésztává keverjük. A tésztát a tepsibe töltjük, tetejét elsimítjuk. Végül a tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a tésztát megsütjük.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C

Légkeveréses: kb. 160 °C

Sütési beállítás: Középre

sütés: kb. 15 perc

A megsült tésztát sütőrácsra téve hagyjuk kihűlni.

A házi krémes krémet a tasakon lévő használati utasítás alapján elkészítjük. A kész krémhez hozzákeverjük a félbevágott szőlőszemeket. A krémet a kihűlt tésztán egyenletesen elosztjuk, tetejét elsimítjuk, majd 2-3 órára hűtőszekrénybe helyezzük.

Amikor a krém megdermedt, a süteményt felszeleteljük, szőlőszemekkel díszítve tálaljuk.

Átlagos tápértékadatok a következő recepthez: Szőlős krémes

Adagonként/ darabonként 100 g / ml-enkénk
Energia 163kJ
39kcal
281kJ
67kcal

Felhasznált Dr. Oetker termékek

Részletekért kattintson a termékre

 Új receptek

sütnijó! - A sütibarátok közössége

Merítsen inspirációt több mint 8000 ínycsiklandó receptből
Top 10 recept Legújabb receptek
1.
1.