Sütik használata az Oetker.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az Ön számítógépes eszközein, hogy biztosítsa az oldal jobb működését és hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogy Ön hogyan használja az oldalunkat. Amennyiben folytatja az oldal használatát (kattint, navigál, görget az oldalon) illetve ha eltávolítja ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintse meg adatvédelmi elveinket.

Szükséges sütik
Ezek a sütik elengedhetetlenek az Oetker.hu alapvető webhelyfunkcióinak használatához.
Szükséges és performance sütik
A performance sütik segítenenek az Oetker.hu használatának elemzésében, hogy felmérhessük és javíthassuk oldalunk teljesítményét.
Szükséges, performance, illetve marketing és harmadik féltől származó sütik
A marketing és a harmadik féltől származó sütik segítenek abban, hogy más platformokon is személyre szabott tartalmakat mutathassunk Önnek.

Szőlős-pezsgős dzsem

Hozzávalók

Hozzávalók

a következő recepthez: Szőlős-pezsgős dzsem

A lekvárhoz:

600 g szőlő szem (mag nélkül, előkészítve)
200 ml pezsgő (vagy világos szőlőlé)
10 g Dr. Oetker Citromsav
1 tasak Dr. Oetker Dzsemfix 1:1
800 g cukor

Elkészítés

Elkészítés

1

Előkészítés:

A szőlőt megmossuk, félbevágjuk, és 600 g-ot kimérünk.

2

Elkészítés:

A szőlőszemet, pezsgőt vagy szőlőlevet egy főzőedényben elkeverjük, majd hozzáadjuk a citromsavat. A befőzőszert először két evőkanál cukorral elkeverjük, majd a gyümölcsmasszához adjuk, és állandó kevergetés mellett nagy lángon felforraljuk. Miután felforrt, a maradék cukrot is hozzáadjuk, és a masszát újra forrásba hozzuk, majd továbbra is keverve 3 percig zubogva főzzük. Ha szükséges a habot eltávolítjuk a tetejéről, és azonnal az előkészített üvegekbe töltjük, jól lezárjuk, majd 5 percre fejjel lefelé állítjuk.

Átlagos tápértékadatok a következő recepthez: Szőlős-pezsgős dzsem

Adagonként/ darabonként 100 g / ml-enkénk
Energia 15kJ
3kcal
8kJ
2kcal
Szénhidrát 0.1g 0g