Sütik használata az Oetker.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az Ön számítógépes eszközein, hogy biztosítsa az oldal jobb működését és hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogy Ön hogyan használja az oldalunkat. Amennyiben folytatja az oldal használatát (kattint, navigál, görget az oldalon) illetve ha eltávolítja ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintse meg adatvédelmi elveinket.

Szükséges sütik
Ezek a sütik elengedhetetlenek az Oetker.hu alapvető webhelyfunkcióinak használatához.
Szükséges és performance sütik
A performance sütik segítenenek az Oetker.hu használatának elemzésében, hogy felmérhessük és javíthassuk oldalunk teljesítményét.
Szükséges, performance, illetve marketing és harmadik féltől származó sütik
A marketing és a harmadik féltől származó sütik segítenek abban, hogy más platformokon is személyre szabott tartalmakat mutathassunk Önnek.

Tavaszi reggeli

(0)
Értékelés Köszönjük az értékelést!
    (Nem ízlett)
    (Nem rossz)
    (Átlagos)
    (Nagyon finom)
    (Tökéletes)

A tökéletes napindító

6 darab

Könnyen elkészíthető 20 Perc

Hozzávalók

Hozzávalók

a következő recepthez: Tavaszi reggeli

A tésztához:

1 csomag Dr. Oetker Leveles tészta

A kenéshez:

1 db tojásfehérje (M-es)

A töltelékhez:

50 g 20%-os tejföl
½ gerezd fokhagyma
1 nagy csipet
6 db tojás (M-es)
60 g kockázott bacon vagy sonka
60 g zöldborsó (fagyasztott is lehet)

A díszítéshez:

bazsalikomlevél
retekkarika

Elkészítés

Elkészítés

1

Előkészítés:

A leveles tésztát a csomagoláson leírtak szerint, felhasználás előtt 10-15 perccel kivesszük a hűtőből. A csomagolóanyagot eltávolítjuk a tésztáról, a sütőt előmelegítjük.

2

Elkészítés:

Töltelék: A tejfölt a megpucolt, lereszelt fokhagymával összekeverjük, majd ízlés szerint sózzuk.

Tészta: A leveles tésztát a sütőpapírral együtt kitekerjük és 6 egyforma méretű darabra vágjuk. A tésztadarabokat 1 cm-es peremet hagyva körbevágjuk úgy, hogy a kés ne vágja át teljesen tésztát. A peremet lekenjük felvert tojással.

A peremen belül a tésztadarabokat megkenjük az ízesített tejföllel. Sütőpapírral együtt egy sütőtepsibe (kb. 30x40 cm) tesszük, és addig sütjük, amíg a perem felemelkedik és pirulni kezd (kb. 12 perc). Ekkor kivesszük a tepsit a sütőből, minden tésztadarab közepébe óvatosan belecsúsztatunk 1-1 felütött tojást, majd megszórjuk bacon- vagy sonkakockákkal és zöldborsóval. További kb. 10-12 percre visszatoljuk a sütőbe addig, amíg a fehérje megszilárdul.

Alsó és felső sütés: Kb. 180°C (előmelegítve)

Légkeveréses: Kb. 160°C (előmelegítve)

Sütési beállítás: Középre

sütés: kb. 22 - 24 perc

Díszítés: Az elkészült sós süteményeket bazsalikomlevelekkel és retekkarikákkal díszítve tálaljuk, a tojást finoman meg is sózhatjuk.

Átlagos tápértékadatok a következő recepthez: Tavaszi reggeli

Adagonként/ darabonként 100 g / ml-enkénk