Sütik használata az Oetker.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az Ön számítógépes eszközein, hogy biztosítsa az oldal jobb működését és hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogy Ön hogyan használja az oldalunkat. Amennyiben folytatja az oldal használatát (kattint, navigál, görget az oldalon) illetve ha eltávolítja ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintse meg adatvédelmi elveinket.

Szükséges sütik
Ezek a sütik elengedhetetlenek az Oetker.hu alapvető webhelyfunkcióinak használatához.
Szükséges és performance sütik
A performance sütik segítenenek az Oetker.hu használatának elemzésében, hogy felmérhessük és javíthassuk oldalunk teljesítményét.
Szükséges, performance, illetve marketing és harmadik féltől származó sütik
A marketing és a harmadik féltől származó sütik segítenek abban, hogy más platformokon is személyre szabott tartalmakat mutathassunk Önnek.

Téli szilvadzsem

(1)
Értékelés Köszönjük az értékelést!
    (Nem ízlett)
    (Nem rossz)
    (Átlagos)
    (Nagyon finom)
    (Tökéletes)

Édes üdvözlet a hűvösebb napokra

kb. 5 üveg ((200 ml-es))

Könnyen elkészíthető 40 Perc(ek)

Hozzávalók

Hozzávalók

a következő recepthez: Téli szilvadzsem

Az elkészítéshez:

1000 g szilva (előkészítve, lemérve) (előkészítve, lemérve)
2 db narancs
150 mililiter vörösbor
1 tasak Dr. Oetker Dzsemfix Szilvához
400 g cukor
1 db fahéjrúd vagy 1 mokkáskanál őrölt fahéj vagy 1 mokkáskanál őrölt fahéj
1 tasak Dr. Oetker Finesse Reszelt Narancshéj

Elkészítés

Elkészítés

1

Előkészítés

A szilvát megmossuk, a magot eltávolítjuk, durva darabokra vágjuk, majd 1000 g-ot kimérünk. A narancsot forró vízzel megmossuk, majd a levét kifacsarjuk. A 150 ml vörösbort és a 400 g cukrot kimérjük.

2

Elkészítés

A szilvát, a bort, a narancslevet és a Finessét főzőedénybe tesszük, kb. a gyümölcs felét pépesítjük, majd hozzáadjuk a dzsemfixet, a kimért cukrot és a fahéjrudat vagy őrölt fahéjat. Állandó kevergetés mellett a masszát nagy lángon forrásba hozzuk, majd továbbra is keverve legalább 3 percig zubogva forrni hagyjuk. Ha szükséges a habot eltávolítjuk a tetejéről, azonnal előkészített üvegekbe töltjük, jól lezárjuk, majd 5 percre fejjel lefelé állítjuk.

Átlagos tápértékadatok a következő recepthez: Téli szilvadzsem

Adagonként/ darabonként 100 g / ml-enkénk