Sütik használata az Oetker.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az Ön számítógépes eszközein, hogy biztosítsa az oldal jobb működését és hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogy Ön hogyan használja az oldalunkat. Amennyiben folytatja az oldal használatát (kattint, navigál, görget az oldalon) illetve ha eltávolítja ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintse meg adatvédelmi elveinket.

Szükséges sütik
Ezek a sütik elengedhetetlenek az Oetker.hu alapvető webhelyfunkcióinak használatához.
Szükséges és performance sütik
A performance sütik segítenenek az Oetker.hu használatának elemzésében, hogy felmérhessük és javíthassuk oldalunk teljesítményét.
Szükséges, performance, illetve marketing és harmadik féltől származó sütik
A marketing és a harmadik féltől származó sütik segítenek abban, hogy más platformokon is személyre szabott tartalmakat mutathassunk Önnek.

Töltött mogyorós-diós kalács

(0)
Értékelés Köszönjük az értékelést!
    (Nem ízlett)
    (Nem rossz)
    (Átlagos)
    (Nagyon finom)
    (Tökéletes)

Kelt tésztás finomság dióval és mogyoróval

12 adag

Könnyen elkészíthető 20 Perc(ek)

Hozzávalók

Hozzávalók

a következő recepthez: Töltött mogyorós-diós kalács

A tésztához:

1 csomag Dr. Oetker Kelt tészta

A töltelékhez:

40 g cukor
30 g Rama margarin
125 mililiter tej
½ üveg Dr. Oetker Rum Aroma
1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
1 csipet fahéj
100 g dió (aprított) (aprított)
100 g mogyoró (aprított) (aprított)
50 g zsemlemorzsa

Elkészítés

Elkészítés

1

A cukrot, margarint, tejet, aromát, vanillincukrot és fahéjat összekeverjük, majd összefőzzük. A főzőlapról levéve beletesszük a diót és a mogyorót, és rövid ideig visszahelyezzük a főzőlapra és pirítjuk. Végül hagyjuk kihűlni és hozzáadjuk a zsemlemorzsát.

2

A kelt tésztát a csomagoláson feltüntetett utasítások szerint előkészítjük és kitekerjük. A tölteléket egyenlően elosztjuk a tésztán, majd feltekerjük.

3

Az így feltekert kalácsot hosszában, középen kettévágjuk és egy margarinnal kikent sütőlapra fektetjük úgy, hogy a megvágott rész legyen felül. A két tekercset összefonjuk.

4

A sütőlapot az előmelegített sütő középére helyezzük és készre sütjük a kalácsot.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C

Légkeveréses: kb. 160 °C

Sütési beállítás: Középre

sütés: kb. 25 - 30 perc

Átlagos tápértékadatok a következő recepthez: Töltött mogyorós-diós kalács

Adagonként/ darabonként 100 g / ml-enkénk

Felhasznált Dr. Oetker termékek

Részletekért kattintson a termékre

 Új receptek

sütnijó! - A sütibarátok közössége

Merítsen inspirációt több mint 8000 ínycsiklandó receptből