Sütik használata az Oetker.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az Ön számítógépes eszközein, hogy biztosítsa az oldal jobb működését és hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogy Ön hogyan használja az oldalunkat. Amennyiben folytatja az oldal használatát (kattint, navigál, görget az oldalon) illetve ha eltávolítja ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintse meg adatvédelmi elveinket.

Szükséges sütik
Ezek a sütik elengedhetetlenek az Oetker.hu alapvető webhelyfunkcióinak használatához.
Szükséges és performance sütik
A performance sütik segítenenek az Oetker.hu használatának elemzésében, hogy felmérhessük és javíthassuk oldalunk teljesítményét.
Szükséges, performance, illetve marketing és harmadik féltől származó sütik
A marketing és a harmadik féltől származó sütik segítenek abban, hogy más platformokon is személyre szabott tartalmakat mutathassunk Önnek.

Tönkölybúzás mécsesek

(0)
Értékelés Köszönjük az értékelést!
    (Nem ízlett)
    (Nem rossz)
    (Átlagos)
    (Nagyon finom)
    (Tökéletes)

Ünnepi falatok

kb. 50 darab

Kis gyakorlat szükséges 40 Perc(ek)

Hozzávalók

Hozzávalók

a következő recepthez: Tönkölybúzás mécsesek

A tésztához:

350 g tönkölyliszt (1050 típus) (1050 típus)
1 csapott tk. Dr. Oetker Sütőpor
50 g mandulaforgács
100 g barna cukor
1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
1 csipet
1 db tojás (közepes méretű) (közepes méretű)
175 g Rama Vajas íz

A díszítéshez:

kb. 1 ek. barna cukor
némi mandulaforgács
200 g Dr. Oetker Tortabevonó fehér

Elkészítés

Elkészítés

1

Előkészítés

A tepsit sütőpapírral béleljük. A sütőt előmelegítjük.

2

Elkészítés

A lisztet és a sütőport elkeverjük, és egy keverőedénybe szitáljuk. Hozzáadjuk a mandulaforgácsot majd a többi hozzávalót és konyhai robotgéppel (dagasztó spirállal) kezdetben alacsony majd legmagasabb fokozaton sima tésztává dagasztjuk. A tésztát folpackba csomagoljuk és kb. fél óráig hűvös helyen pihentetjük. A tésztát enyhén lisztezett munkafelületen kb. 1 cm vastag lappá nyújtjuk. Egy 3,5 cm átmérőjű kiszúróformával kiszaggatjuk, és a tepsibe helyezzük. Minden tallér közepére némi barna cukrot szórunk, majd beleszúrunk egy mandulaforgács pálcikát. A tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a süteményt megsütjük.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C

Légkeveréses: kb. 160 °C

Sütési beállítás: Középre

sütés: kb. 18 - 20 perc

Sütés után a süteményt sütőpapírral együtt sütőrácson hagyjuk kihűlni.

Díszítés: A tortabevonót a tasakon lévő utasítás szerint felolvasztjuk. A tallérokat a csokoládéba mártjuk úgy, hogy a tallér alját és az oldalát befedje. Sütőrácsra helyezve a csokoládét lecsöpögtetjük és hagyjuk megszilárdulni.

Átlagos tápértékadatok a következő recepthez: Tönkölybúzás mécsesek

Adagonként/ darabonként 100 g / ml-enkénk