Sütik használata az Oetker.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az Ön számítógépes eszközein, hogy biztosítsa az oldal jobb működését és hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogy Ön hogyan használja az oldalunkat. Amennyiben folytatja az oldal használatát (kattint, navigál, görget az oldalon) illetve ha eltávolítja ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintse meg adatvédelmi elveinket.

Szükséges sütik
Ezek a sütik elengedhetetlenek az Oetker.hu alapvető webhelyfunkcióinak használatához.
Szükséges és performance sütik
A performance sütik segítenenek az Oetker.hu használatának elemzésében, hogy felmérhessük és javíthassuk oldalunk teljesítményét.
Szükséges, performance, illetve marketing és harmadik féltől származó sütik
A marketing és a harmadik féltől származó sütik segítenek abban, hogy más platformokon is személyre szabott tartalmakat mutathassunk Önnek.

Tönkölybúzás veknik

(0)
Értékelés Köszönjük az értékelést!
    (Nem ízlett)
    (Nem rossz)
    (Átlagos)
    (Nagyon finom)
    (Tökéletes)

Ellenállhatatlan tészta különlegesség

kb. 4 darab

Kis gyakorlat szükséges 20 Perc(ek)

Hozzávalók

Hozzávalók

a következő recepthez: Tönkölybúzás veknik

A kelt tésztához:

500 g Tönkölybúza liszt
1 tasak Dr. Oetker Instant Élesztő
1 pohár tejföl (20%-os, 150 g) (20%-os, 150 g)
2 ek. olívaolaj
1 teáskanál
2 teáskanál cukor
1 teáskanál majoránna
1 teáskanál kakukkfű
200 mililiter meleg víz

Ezenkívül:

kevés Tönkölybúza liszt

Elkészítés

Elkészítés

1

Elkészítés

A tepsit (kb. 30 x 40 cm) sütőpapírral béleljük, a sütőt előmelegítjük.

2

Elkészítés

A tésztához a lisztet az élesztővel elkeverjük, és egy keverőedénybe szitáljuk. Hozzáadjuk a többi hozzávalót és az egészet konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) kezdetben alacsony, majd legmagasabb fokozaton 5 percig keverve sima tésztává dagasztjuk. A tésztát letakarva, meleg helyen kelni hagyjuk (kb. 1 órát), amíg szemmel láthatóan megnő. A tésztát lisztezzük, a keverőedényből a munkafelületre fordítjuk. Újból lisztezzük, majd 4 egyenlő nagyságú részre osztjuk. A szeleteket megfogjuk a végeiknél és többször megcsavarjuk, míg egy kb. 20 cm hosszú veknit nem kapunk. A vekniket a tepsibe fektetjük, meleg helyen 20 percig ismét kelni hagyjuk. A tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a vekniket megsütjük.

Alsó és felső sütés: kb. 240 °C

Légkeveréses: kb. 220 °C

Sütési beállítás: Középre

sütés: kb. 10 perc

10 perc után a sütési hőmérsékletet csökkentjük, és a vekniket készre sütjük.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C

Légkeveréses: kb. 160 °C

Sütési beállítás: Középre

sütés: kb. 25 - 30 perc

Sütés után a vekniket sütőrácson hagyjuk kihűlni.

Átlagos tápértékadatok a következő recepthez: Tönkölybúzás veknik

Adagonként/ darabonként 100 g / ml-enkénk
Energia 13kJ
3kcal
8kJ
2kcal

Felhasznált Dr. Oetker termékek

Részletekért kattintson a termékre

 Új receptek

sütnijó! - A sütibarátok közössége

Merítsen inspirációt több mint 8000 ínycsiklandó receptből
Top 10 recept Legújabb receptek
1.
1.