Sütik használata az Oetker.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az Ön számítógépes eszközein, hogy biztosítsa az oldal jobb működését és hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogy Ön hogyan használja az oldalunkat. Amennyiben folytatja az oldal használatát (kattint, navigál, görget az oldalon) illetve ha eltávolítja ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintse meg adatvédelmi elveinket.

Szükséges sütik
Ezek a sütik elengedhetetlenek az Oetker.hu alapvető webhelyfunkcióinak használatához.
Szükséges és performance sütik
A performance sütik segítenenek az Oetker.hu használatának elemzésében, hogy felmérhessük és javíthassuk oldalunk teljesítményét.
Szükséges, performance, illetve marketing és harmadik féltől származó sütik
A marketing és a harmadik féltől származó sütik segítenek abban, hogy más platformokon is személyre szabott tartalmakat mutathassunk Önnek.

Túrós tekercs

(1)
Értékelés Köszönjük az értékelést!
    (Nem ízlett)
    (Nem rossz)
    (Átlagos)
    (Nagyon finom)
    (Tökéletes)

Túrós varázslat

12 adag

Könnyen elkészíthető 30 Perc(ek)

Hozzávalók

Hozzávalók

a következő recepthez: Túrós tekercs

A tésztához:

1 csomag Dr. Oetker Kelt tészta

A töltelékhez:

200 g túró
1 db tojássárgája
40 g cukor
1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
1 tasak Dr. Oetker Finesse Reszelt Citromhéj
2 ek. Dr. Oetker Eredeti Puding vaníliaízű
60 g aszalt vörösáfonya

A tetejére:

1 db tojásfehérje
1 ek. tej

Elkészítés

Elkészítés

1

A kelt tésztát a csomagoláson feltüntetett utasítások szerint előkészítjük és kitekerjük; majd 12 egyenlő darabra (6x14 cm-es téglalapra) vágjuk.

2

A töltelékhez az összetevőket összekeverjük és a tésztalapokat a feléig megtöltjük a töltetékkel majd feltekerjük a tésztát.

3

Az így készített hengereket egy sütőlapra fektetjük és egy késsel a hengerek tetejét óvatosan megvágjuk, ezután kb. 10 percig pihentetjük őket.

4

A tojásfehérjét és a tejet villával felverjük, majd megkenjük az előkészített tésztahengereket.

5

A sütőlapot az előmelegített sütő középére helyezzük és készre sütjük a süteményt.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C

Légkeveréses: kb. 160 °C

Sütési beállítás: Középre

sütés: kb. 18 - 20 perc

Átlagos tápértékadatok a következő recepthez: Túrós tekercs

Adagonként/ darabonként 100 g / ml-enkénk