Sütik használata az Oetker.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az Ön számítógépes eszközein, hogy biztosítsa az oldal jobb működését és hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogy Ön hogyan használja az oldalunkat. Amennyiben folytatja az oldal használatát (kattint, navigál, görget az oldalon) illetve ha eltávolítja ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintse meg adatvédelmi elveinket.

Szükséges sütik
Ezek a sütik elengedhetetlenek az Oetker.hu alapvető webhelyfunkcióinak használatához.
Szükséges és performance sütik
A performance sütik segítenenek az Oetker.hu használatának elemzésében, hogy felmérhessük és javíthassuk oldalunk teljesítményét.
Szükséges, performance, illetve marketing és harmadik féltől származó sütik
A marketing és a harmadik féltől származó sütik segítenek abban, hogy más platformokon is személyre szabott tartalmakat mutathassunk Önnek.

Ünnepi bögrés kalács

(0)
Értékelés Köszönjük az értékelést!
    (Nem ízlett)
    (Nem rossz)
    (Átlagos)
    (Nagyon finom)
    (Tökéletes)

Bögrés finomságok

Kb. 6 darab

Kis gyakorlat szükséges 40 Perc

Hozzávalók

Hozzávalók

a következő recepthez: Ünnepi bögrés kalács

A tésztához:

100 g szárított vörösáfonya
100 g kandírozott narancs
1 tasak Dr. Oetker Finesse Reszelt Narancshéj
4 ek. almalé
200 ml tej
125 g margarin
425 g búzaliszt
1 tasak Dr. Oetker Instant Élesztő
75 g cukor
1 csipet
1 db tojás (közepes méretű)
50 g szeletelt mandula

A kenéshez és a szóráshoz:

50 g margarin
1 ek. porcukor

Ezenkívül:

6 db hőálló bögre (300 ml-es)

Elkészítés

Elkészítés

1

Előkészítés:

A vörösáfonyát, a kandírozott narancsot, a reszelt narancshéjat és gyümölcslevet összekeverjük és több óráig – legjobb egy egész éjszakára- állni hagyjuk. A tejet felmelegítjük, és a margarint felolvasztjuk benne.

2

Elkészítés:

A tésztához a lisztet és az élesztőt összekeverjük, hozzáadjuk a cukrot, sót, tojást és a tejes-margarinos keveréket, és az egészet konyhai robotgéppel (dagasztó spirállal) kezdetben alacsony majd legmagasabb fokozaton 5 percig sima tésztává dagasztjuk. Végül a mandulát és a vörösáfonyás keveréket is a masszához adjuk. A tésztát meleg helyen kelni hagyjuk, amíg szemmel láthatóan megnő (kb. 40-50 perc). A bögréket kivajazzuk, és egy tepsire helyezzük. A sütőt előmelegítjük.

Alsó és felső sütés: Kb. 180°C

Légkeveréses: Kb. 160°C

Sütési beállítás: Alulra

sütés: kb. 30 - 35 perc

A tésztát enyhén lisztezett munkafelületen még egyszer átgyúrjuk és 6 egyenlő részre osztjuk. A halmokat golyóvá formázzuk, és a bögrékbe helyezzük. A tésztát meleg helyen még egyszer pihentetjük, addig, amíg szemmel láthatóan megnő (kb. 10-15 perc). A tepsit a sütő alsó részébe toljuk, és a süteményt megsütjük. A margarint megolvasztjuk és a megsült sütemények tetejét azonnal megkenjük vele, majd porcukorral hintjük. A süteményeket a bögrékben, sütőrácsra helyezve hagyjuk kihűlni.

Átlagos tápértékadatok a következő recepthez: Ünnepi bögrés kalács

Adagonként/ darabonként 100 g / ml-enkénk
Energia 294kJ
316kcal
154kJ
166kcal
Zsír 1.9g 1g
Szénhidrát 68g 36g
Fehérje 7.4g 3.9g