Sütik használata az Oetker.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az Ön számítógépes eszközein, hogy biztosítsa az oldal jobb működését és hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogy Ön hogyan használja az oldalunkat. Amennyiben folytatja az oldal használatát (kattint, navigál, görget az oldalon) illetve ha eltávolítja ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintse meg adatvédelmi elveinket.

Szükséges sütik
Ezek a sütik elengedhetetlenek az Oetker.hu alapvető webhelyfunkcióinak használatához.
Szükséges és performance sütik
A performance sütik segítenenek az Oetker.hu használatának elemzésében, hogy felmérhessük és javíthassuk oldalunk teljesítményét.
Szükséges, performance, illetve marketing és harmadik féltől származó sütik
A marketing és a harmadik féltől származó sütik segítenek abban, hogy más platformokon is személyre szabott tartalmakat mutathassunk Önnek.

Vaníliás kifli

(9)
Értékelés Köszönjük az értékelést!
    (Nem ízlett)
    (Nem rossz)
    (Átlagos)
    (Nagyon finom)
    (Tökéletes)

Ellenállhatatlan vaníliás finomságok

Kb. 90 darab

Könnyen elkészíthető 60 Perc

Hozzávalók

Hozzávalók

a következő recepthez: Vaníliás kifli

Az elkészítéshez:

300 g búzaliszt
2 csapott tk. Dr. Oetker Sütőpor
80 g porcukor
1 db tojás
200 g lágy vaj vagy margarin
100 g őrölt dió

A díszítéshez (összekeverve):

60 g porcukor
1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor

Elkészítés

Elkészítés

A hozzávalókat egy magas falú keverőedénybe tesszük, és konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) kezdetben alacsony, majd magas fokozaton összedolgozzuk. Lisztezett munkalapon a tésztát henger alakúra formázzuk, majd 10 egyenlő részre osztjuk. Az így kapott részeket ismét hengerré sodorjuk, további 9 részre osztjuk, majd egyesével ceruza vastagságú kifliket formázunk belőle (végeit kicsit elvékonyítjuk). A kifliket sütőpapírral bélelt tepsibe (kb. 30x40 cm) rakjuk, és a sütő középső részébe helyezve megsütjük (kb. 30 db = 1 tepsi). Sütés után a kifliket kissé hűlni hagyjuk, majd még langyosan az előkészített porcukros keverékbe forgatjuk.

Alsó és felső sütés: 170°C (Előmelegítve)

sütés: kb. 15 - 18 perc

Átlagos tápértékadatok a következő recepthez: Vaníliás kifli

Adagonként/ darabonként 100 g / ml-enkénk
Energia 67kJ
28kcal
809kJ
333kcal
Zsír 1.8g 22g
Szénhidrát 2.5g 31g
Fehérje 0.3g 3.8g