Flag

Vaníliás kifli

kb. 90 darab
Egyszerű
60 Perc
Ellenállhatatlan vaníliás finomságok
Hozzávalók
Elkészítés
Recipe Tips
Ha túl puhának érzi a tésztát, pihentesse kb. 30 percet a hűtőszekrényben.
Picture -
Picture -
ÉRTÉKELD A RECEPTET
Hogy sikerült a recept?

Kapcsolódó receptek

Kapcsolódó receptek

Kövess minket!
Kövesd a Dr. Oetkert a közösségi médiában!
Picture - Hero image

Hozzávalók

Az elkészítéshez
300 gbúzaliszt
2 csapott tk.Dr. Oetker Sütőpor
80 gporcukor
1 dbtojás
200 glágy vaj vagy margarin
100 gőrölt dió
A díszítéshez (összekeverve)
60 gporcukor
1 tasakDr. Oetker Vanillincukor

Termékek megtekintése

Picture - Dr. Oetker Sütőpor

A hozzávalókat egy magas falú keverőedénybe tesszük, és konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) kezdetben alacsony, majd magas fokozaton összedolgozzuk. Lisztezett munkalapon a tésztát henger alakúra formázzuk, majd 10 egyenlő részre osztjuk. Az így kapott részeket ismét hengerré sodorjuk, további 9 részre osztjuk, majd egyesével ceruza vastagságú kifliket formázunk belőle (végeit kicsit elvékonyítjuk). A kifliket sütőpapírral bélelt tepsibe (kb. 30x40 cm) rakjuk, és a sütő középső részébe helyezve megsütjük (kb. 30 db = 1 tepsi). Sütés után a kifliket kissé hűlni hagyjuk, majd még langyosan az előkészített porcukros keverékbe forgatjuk.

sütés: kb. 15 - 18 perc

Hőmérséklet alsó/felső sütéssel: 170 °C

Hőmérséklet légkeveréses sütéssel: 150 °C

  • Ha túl puhának érzi a tésztát, pihentesse kb. 30 percet a hűtőszekrényben.