Sütik használata az Oetker.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az Ön számítógépes eszközein, hogy biztosítsa az oldal jobb működését és hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogy Ön hogyan használja az oldalunkat. Amennyiben folytatja az oldal használatát (kattint, navigál, görget az oldalon) illetve ha eltávolítja ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintse meg adatvédelmi elveinket.

Szükséges sütik
Ezek a sütik elengedhetetlenek az Oetker.hu alapvető webhelyfunkcióinak használatához.
Szükséges és performance sütik
A performance sütik segítenenek az Oetker.hu használatának elemzésében, hogy felmérhessük és javíthassuk oldalunk teljesítményét.
Szükséges, performance, illetve marketing és harmadik féltől származó sütik
A marketing és a harmadik féltől származó sütik segítenek abban, hogy más platformokon is személyre szabott tartalmakat mutathassunk Önnek.

Virágos sütinyalóka

(0)
Értékelés Köszönjük az értékelést!
    (Nem ízlett)
    (Nem rossz)
    (Átlagos)
    (Nagyon finom)
    (Tökéletes)

Virágos finomság a "Gyerekjáték a sütés! - Képes receptfüzet gyerekeknek" című receptesfüzetből

kb. 30 darab

Könnyen elkészíthető 100 Perc(ek)

Hozzávalók

Hozzávalók

a következő recepthez: Virágos sütinyalóka

A tésztához:

1 doboz Dr. Oetker Brownies
3 db tojás (közepes méretű) (közepes méretű)
100 g margarin
50 mililiter víz

Ezenkívül:

3 ek. gyümölcslekvár

A díszítéshez:

Dr. Oetker Dekor Ostyavirág
1 tasak Dr. Oetker Tortabevonó ét
Dr. Oetker Dekormix Színvarázs
12 db hurkapálcika

Elkészítés

Elkészítés

Készítsd elő valamennyi hozzávalót. A dobozban található papírformát hajtsd össze az útmutató alapján, majd melegítsd elő a sütőt a megadott hőmérsékletre.

Öntsd a tészta alapport és a dobozban található csoko¬ládédarabokat egy keverőtálba. Add hozzá a tojást, a kimért margarint és vizet, majd egy kanál vagy kézi robotgép (habverő) segítségével keverd jól össze, míg sima tésztát kapsz. A tésztát öntsd az előkészített papírformába, tetejét egy kanállal simítsd el. Végül tedd a papírformát az előmelegített sütőbe, és máris sülhet a csokis sütemény.

Alsó és felső sütés: kb. 160 °C

Légkeveréses: kb. 140 °C

Sütési beállítás: Középre

sütés: kb. 40 - 45 perc

A megsült süteményt egy sütőrácsra téve hagyd kihűlni, majd szeleteld fel és egy keverőedényben morzsold össze kézzel.

Az összemorzsolt süteményhez add hozzá a gyümölcslekvárt, majd keverd alaposan össze. A masszából formázz 30 egyforma golyót. A tasakos tortabevonót a csomagoláson lévő útmutató alapján, forró vízbe állítva olvaszd meg, majd a tasak sarkát kivágva, öntsd a tortabevonót egy kis tálkába. A hurkapálcát kb. 2 cm mélyen mártsd bele a bevonóba, majd azonnal szúrd bele a golyóba. Ezután a hurkapálcára szúrt golyókat is mártsd meg a bevonóban, és fektesd őket egy tálcára (érdemes előtte sütőpapírt rakni a tálcára). A sütinyalókákat díszítsd fel azonnal az ostyavirágokkal (még mielőtt megszilárdulna rajta teljesen a bevonó) vagy szórd meg színes dekorcukorral. A kész sütinyalókákat tárold hűtőszekrényben.

Átlagos tápértékadatok a következő recepthez: Virágos sütinyalóka

Adagonként/ darabonként 100 g / ml-enkénk