Flag

Édes masnik

kb. 36 darab
Közepes
60 Perc
Ellenállhatatlan csokis finomságok
Hozzávalók
Elkészítés
Recipe Tips
Jól záródó dobozban akár 3 hétig is eltartható.
Picture -
Picture -
ÉRTÉKELD A RECEPTET
Hogy sikerült a recept?

Kapcsolódó receptek

Kapcsolódó receptek

Kövess minket!
Kövesd a Dr. Oetkert a közösségi médiában!
Picture - Hero image

Hozzávalók

A világos tésztához
300 gbúzaliszt
1 késhegynyiDr. Oetker Sütőpor
75 gporcukor
2 tk.Dr. Oetker Aroma Rum
1 csipet
1 dbtojás (közepes méretű)
150 gmargarin
1 ek.tej
A barna tésztához
50 gDr. Oetker Tortabevonó ét (fél tasak)
25 gbúzaliszt (kb. 2 evőkanál)
A kenéshez
kb. 1 ek.tej
A díszítéshez
50 gDr. Oetker Tortabevonó ét (fél tasak)
kevésporcukor

Termékek megtekintése

Picture - Dr. Oetker Sütőpor
Picture - Dr. Oetker Aroma Rum
Picture - Dr. Oetker Tortabevonó ét  (fél tasak)
Picture - Dr. Oetker Tortabevonó ét  (fél tasak)
1

Előkészítés

A tortabevonót a csomagoláson lévő leírás szerint megolvasztjuk.. A tepsit sütőpapírral béleljük. A sütőt előmelegítjük.

2

Elkészítés

A tésztához a lisztet a sütőporral elkeverjük, és egy keverőedénybe szitáljuk. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, és az egészet konyhai robotgéppel (dagasztó spirállal) kezdetben alacsony, majd a legmagasabb fokozaton sima tésztává dagasztjuk. A tésztát elfelezzük, egyik feléből a masni világos része, másikból a barna része készül. A barna tészta elkészítéséhez, a tészta egyik feléhez hozzágyúrjuk a megolvasztott tortabevonót (a teljes tasak felét) és a lisztet. Mindkét tésztából egy-egy cipót formázunk, fóliába tekerjük és kb. fél órára a hűtőszekrénybe helyezzük. Mindkét tésztát enyhén lisztezett munkafelületen, egyenként egy 24 x 24 cm nagyságú lappá nyújtjuk. Az egyik lapot vékonyan megkenjük tejjel, majd a másik lapot ráfordítjuk, és enyhén összenyomjuk. Az „összeragasztott" lapot 3, egyenként 8 cm széles csíkra vágjuk, és minden tésztacsíkot tovább szeletelünk 12, egyenként 2 cm széles darabra. Mindegyik darabot a képen látható módon elcsavarjuk, és az így kapott masnikat a tepsibe fektetjük. A tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a süteményt megsütjük.

Sütőlap helyzete: Középre

sütés: kb. 12 - 15 perc

Hőmérséklet alsó/felső sütéssel: kb. 180 °C

Hőmérséklet légkeveréses sütéssel: kb. 160 °C


Sütés után a süteményt sütőpapírral együtt sütőrácsra húzzuk és hagyjuk kihűlni. Díszítéshez a maradék tortabevonót újra megolvasztjuk (a tasakot állítva újra forró vízbe helyezzük), és a masnik csokis felére csurgatjuk. A masni másik végét porcukorral hintjük.

  • Jól záródó dobozban akár 3 hétig is eltartható.