A töltelékhez az almát megmossuk, meghámozzuk és apró darabokra vágjuk. A tepsit (kb. 25x30 cm) sütőpapírral béleljük. A sütőt előmelegítjük.
A piskótához a tojásokat szétválasztjuk és a fehérjéket egy csipet sóval, konyhai robotgéppel (habverő) kemény habbá verjük. A tojások sárgáját egy keverőedényben a cukorral kikeverjük, majd beleforgatjuk a sütőporral elkevert lisztet. A kemény habot adagonként óvatosan belekeverjük a tojássárgás-lisztes keverékbe, majd a tésztát az előkészített tepsibe öntjük. A tepsit az előmelegített sütő középső részébe toljuk, és a piskótát megsütjük.
Sütőlap helyzete: Középre
sütés: kb. 15 perc
Hőmérséklet alsó/felső sütéssel: 180 °C
Hőmérséklet légkeveréses sütéssel: 160 °C
Tűpróbával ellenőrizzük. Amikor megsült, a sütőpapírral együtt sütőrácsra helyezzük és hagyjuk kihűlni, majd óvatosan lehúzzuk róla a sütőpapírt és visszatesszük a tepsibe! A töltelékhez az apróra vágott almát és kevés vizet egy főzőedénybe öntjük, hozzáadjuk a 2 tasak vanillincukrot, a fahéjat és a cukrot. Összesen 5 percig főzzük, majd leszűrjük és hűlni hagyjuk. Miután kihűlt, pépesítjük. A Házi Krémes krémport egy keverőtálba öntjük, hozzáadjuk a hideg tejet, majd konyhai robotgéppel (habverő) kb. 4 percig magas fokozaton keverjük. Az elkészült krém felét hozzáadjuk az almás töltelékhez, és alaposan elkeverjük. A tepsibe (vagy egy tálcára) visszahelyezett piskótára rákenjük az almás krémet, majd második rétegként a maradék házi krémes krémet. Díszítéshez a hideg habtejszínt egy keverőtálba öntjük, hozzáadjuk a habfixálót, és konyhai robotgéppel (habverő) kemény habbá verjük. A tejszínhabot habzsákba töltjük és tetszés szerint kidíszítjük vele a sütemény tetejét. A kész süteményt legalább egy órára a hűtőszekrénybe helyezzük, majd ízlés szerint tálaljuk.
Kapcsolódó receptek
Sütés
Sütés
Sütés