A bodza virágokat hideg vízben (de nem folyó víz alatt!) leöblítjük és papír törölközőn hagyjuk lecsepegni. A szárakat ollóval levágjuk.
A kimért vizet és a cukrot egy főzőedénybe öntjük, felforraljuk, és 2 percig forrni hagyjuk. Levesszük a tűzről, és hozzákeverjük a Citromsavat és a Tartósítószert. Tegyük a bodzát egy lezárható edénybe és a kihűlt a szirup öntsük rá . Az elegyet tegyük száraz, hűvös helyre (leginkább hűtőszekrénybe) és hagyjuk ott 1 napig.
Egy edényre tegyünk egy papír törölközővel bélelt szűrőt. Öntsük az edénybe a szirupot. Egy főzőedényben forraljuk fel újra a folyadékot, majd vegyük le a tűzről és azonnal az előkészített üvegekbe töltjük, jól lezárjuk, majd hűlni hagyjuk.
Kapcsolódó receptek
Befőzés
Befőzés
Befőzés