A tésztát a csomagoláson található leírás szerint előkészítjük. A csomagolóanyagot eltávolítjuk a tésztáról, a sütőt előmelegítjük.
Tészta: A tésztát a sütőpapírral együtt kitekerjük, majd a tésztát a hosszanti oldal mentén félbe hajtjuk. Kissé összenyomkodjuk, majd kb. 20-22 db kört (ø4 cm) szúrunk ki belőle és a sütőpapírral együtt a tepsibe rakjuk. A tésztakorongokat megkenjük a felvert tojással és megszórjuk jégcukorral. A tepsit az előmelegített sütő közepébe toljuk.
Sütőlap helyzete: Középre
sütés: kb. 15 - 18 perc
Hőmérséklet alsó/felső sütéssel: kb. 190 °C
Hőmérséklet légkeveréses sütéssel: kb. 170 °C
Sütés után a süteményt a sütőrácson hagyjuk kihűlni.
Krém: A kimért tejet egy keverőtálba öntjük, majd a Gála krémpudingot a tasakon lévő utasítás szerint elkészítjük. A krémet, a leveles tészta korongokat és a bogyókat felváltva 4-6 pohárba töltjük. Eperrel és áfonyával díszítjük és tálalásig hideg helyre tesszük.
Kapcsolódó receptek
Sütés
Sütés
Sütés