A gyümölcsöt szemezzük, esetleg megmossuk és megpucoljuk, majd 400 ml vízzel nagy edényben kb. 5 perc alatt puhára főzzük. Egy finom szitát kibélelünk konyharuhával. A gyümölcspürét a konyharuhára öntjük, a lecsöpögő gyümölcslevet felfogjuk, és 750 ml-t kimérünk belőle.
A gyümölcslevet a cukorral, a citromsavval egy főzőedényben elkeverjük, és keverés mellett 3 percig, míg a cukor fel nem oldódik, főzzük. Az edényt lehúzzuk a tűzről és belekeverjük a tartósítószert. A szörpöt azonnal az előkészített üvegekbe peremig töltjük. Csavaros tetővel (twist-off befőttesüveg tető) lezárjuk. Az üveget a tetejére fordítva lehetőleg 5 percig állni hagyjuk. A bogyós gyümölcsös szörpöt hűtőszekrényben tároljuk, és fogyasztás előtt erősen felrázzuk.
Kapcsolódó receptek
Befőzés
Befőzés