A tejet felmelegítjük és felolvasztjuk benne a margarint.
Kelt tészta: A lisztet keverőtálba öntjük és az élesztővel alaposan elkeverjük. Hozzáadjuk a cukor, só, reszelt narancshéj, tojás és a meleg tej-zsiradék keveréket, majd konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) először röviden a legalacsonyabb, majd kb. 5 perc alatt a legmagasabb fokozaton sima tésztává összedolgozzuk. Végül hozzáadjuk a rumos mazsolát. A tésztát letakarva meleg helyen addig kelesztjük, amíg láthatóan nagyobb nem lesz (kb. 45-50 perc). Eközben a tepsit három réteg sütőpapírral kibéleljük. A sütőt előmelegítjük.
Töltelék: A marcipánt kis darabokra vágjuk vagy durvára reszeljük és keverőtálba öntjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót és konyhai robotgéppel (habverő) homogén masszává keverjük. A tésztát enyhén lisztezett munkafelületen hengerré formázzuk, majd egy 40x30 cm-es négyszöggé nyújtjuk. Elosztjuk rajta a tölteléket és egyenletesen elkenjük, a szélein 1-1 cm-t kihagyva.
A tésztát a rövid oldalaktól kezdve közép irányba feltekerjük és a tepsibe tesszük. A süteményt meleg helyen további 15-20 percig pihentetjük, majd tejjel megkenjünk, mandulával megszórjuk és megsütjük. A tepsit a sütő középső részébe toljuk.
Sütőlap helyzete: Középre
sütés: kb. 40 - 45 perc
Hőmérséklet alsó/felső sütéssel: kb. 180 °C
Hőmérséklet légkeveréses sütéssel: kb. 160 °C
A margarint megolvasztjuk és a reszelt narancshéjjal elkeverjük. A süteményt sütés után azonnal megkenjük vele és sütőrácson hagyjuk kihűlni.
Díszítés: A tekercset porcukorral megszórjuk.
Kapcsolódó receptek
Sütés
Sütés
Sütés