A tepsit sütőpapírral kibéleljük, a sütőt előmelegítjük.
A meggybefőttet lecsepegtetjük, a meggy levét felfogjuk. Egy főzőedényben a meggy levéhez hozzáadjuk a citromhéjat, a barna cukrot, az étkezési keményítőt, a fahéjat és az egészet sűrű masszává főzzük. A meggyet a masszához keverjük és rövid ideig pároljuk. A leveles tésztát kitekerjük. A tészta egyik oldalát vízzel megkenjük és összehajtjuk. Egy kb. 7,5 cm átmérőjű kiszúróforma segítségével 7 lapot kiszúrunk és egy margarinnal enyhén kikent sütőformába helyezzük. A lapokat tojással megkenjük és jégcukorral megszórjuk. A tepsit a sütő középső részébe toljuk és a leveles tésztát megsütjük.
Sütőlap helyzete: Középre
sütés: kb. 14 - 16 perc
Hőmérséklet alsó/felső sütéssel: kb. 200 °C
Hőmérséklet légkeveréses sütéssel: kb. 180 °C
Sütés után a tésztát sütőrácson hagyjuk kihűlni.
Krém: Egy keverőedénybe tesszük a kimért tejet, majd a krémport és a tasakon lévő utasítás alapján felverjük. A leveles tésztalapokat félbe vágjuk és az alsó lapon a kihűlt meggyszószt egyenletesen elosztjuk, tetejére kanalazzuk a krémet, majd a felső tésztalappal befedjük. A kész süteményt a legjobb ízhatás miatt legalább 1 órára tegyük hűtőbe fogyasztás előtt.
Kapcsolódó receptek
Sütés
Sütés
Sütés