Az epret a szárától megtisztítjuk, megmossuk, lecsepegtetjük, apró darabokra vágjuk, 1000 g-ot kimérünk és egy főzőedénybe öntjük. Az epret a forrásban lévő vízzel leöntjük, és kb. 20 percig állni hagyjuk, majd átszűrjük.
Az átszűrt folyadékot a főzőedénybe visszaöntjük. Két evőkanál cukorral a dzsemfixet és a citromsavat elkeverjük, és a folyadékhoz adjuk. Az elegyet állandó keverés mellett nagy lángon felforraljuk, majd a maradék cukrot is hozzáadjuk. Az egészet állandó keverés közben újra felforraljuk, és további 2 percig zubogva forrni hagyjuk. Ha szükséges a habot eltávolítjuk a tetejéről. A forró gyümölcslevet azonnal az előkészített üvegekbe töltjük, jól lezárjuk, és hűvös helyen tároljuk.
Kapcsolódó receptek
Befőzés
Befőzés
Befőzés