A hozzávalókat egy tálba tesszük és konyhai robotgéppel (habverő) magas fokozaton alaposan kikeverjük és felhasználásig hűtőbe helyezzük.
1.
Egy tálban összekeverjük a liszteket, instant élesztőt, szárított rozskovászt, sót és a cukrot. Hozzáadjuk az olajat és a meleg vizet és konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) legalább 3 percig dagasztjuk. Egy tiszta konyharuhával letakarjuk és meleg helyen 1 órát kelesztjük.
2.
Amikor a tészta megkelt, lisztezett felületen, kézzel átgyúrjuk és két részre vesszük. A tésztákból egyenként kb. 30 cm-es hosszúkás bagettet formázunk és sütőpapírral bélelt tepsire (kb. 35x40 cm) helyezzük. A tetejét éles késsel kb. 2 cm-ként (max. 1 cm mélyen), ferdén bevágjuk. Egy tiszta konyharuhával letakarjuk és meleg helyen további 1 órát kelni hagyjuk.
3.
Míg kel a tészta a sütőt előmelegítjük, alsó-felső sütés kb. 220°C-ra.
4.
Ha megkelt a bagett, a fűszervajat egyenletesen elosztjuk a résekbe, majd a tepsit a sütő középső részébe helyezzük, és 10 percig sütjük. Az idő leteltével a sütő hőmérsékletét kb. 190°C-ra visszavesszük, majd a bagetteket további kb. 8-10 percig aranybarna színűre sütjük.
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
5.
A kész bagettet sütőrácsra tesszük és hűlni hagyjuk.
Kapcsolódó receptek
Sütés
Sütés
Sütés