Egy keverőtálban összekeverjük a lisztet, a cukrot, a sót, a szárított rozskovászt és az élesztőt. Hozzáadjuk az egész tojásokat, a tojássárgáját, a vizet, az őrölt köményt és az olvasztott margarint és konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) kb. 5 perc alatt sima tésztává dolgozzuk. Tiszta konyharuhával letakarjuk és meleg helyen kb. 1 órán át kelesztjük.
A hagymát felaprítjuk, megsózzuk és az olajon közepes hőfokon megpirítjuk (kb. 5 perc). Félrehúzzuk és hagyjuk teljesen kihűlni.
Miután a kelesztési idő lejárt, a tésztát enyhén lisztezett munkalapon átgyúrjuk és a pirított hagymát is belegyúrjuk. Ezután formázzuk és a kenyérsütő formába tesszük. Letakarva, meleg helyen további kb. 1 órát kelesztjük. Közben a sütőt előmelegítjük a megadott hőfokra.
Sütés előtt a tetejét tojásfehérjével megkenjük és a sütő középső részében 35 percig sütjük. Ezután alufóliával letakarjuk és további 10 percig sütjük.
Alsó és felső sütés: kb. 220 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Sütési idő: kb. 45-48 perc
Kapcsolódó receptek
Sütés
Sütés
Sütés