Előkészítjük valamennyi hozzávalót. A dobozban található papírformát az útmutató alapján összehajtjuk, majd a sütőt előmelegítjük.
A tészta alapport és a dobozban található csokoládédarabokat egy keverőtálba öntjük. Hozzáadjuk a tojást, a napraforgóolajat és a vizet, majd egy kézi habverő segítségével simára keverjük. A tésztát az előkészített papírformába öntjük, tetejét elsimítjuk. Végül a papírformát az előmelegített sütőbe középső részébe toljuk, és a süteményt megsütjük.
Sütőlap helyzete: Középre
sütés: kb. 40 - 45 perc
Hőmérséklet alsó/felső sütéssel: kb. 160 °C
Hőmérséklet légkeveréses sütéssel: kb. 140 °C
A megsült süteményt egy sütőrácsra téve hagyjuk kihűlni, majd felszeleteljük és egy keverőedényben kézzel összemorzsoljuk. Hozzáadjuk a baracklekvárt, és alaposan összekeverjük. A masszából egyforma golyókat formázunk, majd a golyókat kakaós tortadarába forgatjuk. A fondant cukormasszát gyúrjuk át alaposan, és nyújtófa segítségével, két fóliaréteg között (vagy kevés porcukorral megszórt munkafelületen) nyújtsuk ki kb. ½ cm vastagra, majd hópehely alakú sütemény- vagy dekorformázóval kiszaggatjuk. A fondant hópelyheket a csokigolyókra helyezzük.
Kapcsolódó receptek
Sütés
Sütés
Sütés