A fa nyársakat hideg vízben legalább 10 percig áztassuk. A leveles tésztát a csomagoláson leírtak szerint, felhasználás előtt 10-15 perccel kivesszük a hűtőből. A csomagolóanyagot eltávolítjuk a tésztáról, a sütőt előmelegítjük.
A leveles tésztát a sütőpapírral együtt kitekerjük, némi mustárral megkenjük, majd a vékonyra szeletelt sonkával beborítjuk. A tésztát a hosszabb oldal mentén kb. 20x2 cm-es csíkokra vágjuk.
Egy-egy csík sonkás-tésztát kígyót formázva nyársra húzunk (1. ábra). A sütőpapírral bélelt tepsibe (kb. 35x40 cm) helyezzük a „kis fenyőfákat”. A tepsit a sütő középső részébe toljuk és a tésztát megsütjük.
Sütőlap helyzete: Középre
sütés: kb. 15 - 20 perc
Hőmérséklet alsó/felső sütéssel: kb. 200 °C
Hőmérséklet légkeveréses sütéssel: kb. 180 °C
A megsült tésztát hűlni hagyjuk. Megmossuk a kakukkfűvet és az almát. Az almák héját tetszés szerint levághatjuk, majd körülbelül 5 mm vastagra szeleteljük az almát. Szaggassunk ki kb. 20 csillagot, és tegyük őket minden egyes nyárs tetejére. A száraz kakukkfűvet morzsoljuk szét és szórjuk a tésztára.
Kapcsolódó receptek
Sütés
Sütés
Sütés