A tepsit (kb. 35x40 cm) sütőpapírral kibéleljük, majd a sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Tészta:
A lisztet keverőtálban alaposan elkeverjük az élesztővel. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, és konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) kb. 2 perc alatt sima tésztává dolgozzuk. A tésztát enyhén lisztezett munkafelületen még egyszer röviden átgyúrjuk, hengerré formázzuk, és kb. 30x35 cm nagyságú téglalappá kinyújtjuk. A kinyújtott tésztát a sodrófa segítségével a tepsibe helyezzük, és kb. 15 percig kelni hagyjuk.
Tetejére:
Időközben az áfonyát és a ribizlit megmossuk, és a ribizliszemeket lehúzzuk a száráról. A vajat kis darabokban egyenletesen elosztjuk a tésztán. Összekeverjük a cukrot és a vanillincukrot, és a tésztára szórjuk. A bogyókat elosztjuk rajta, és a tetejére a szeletelt mandulát is rászórjuk. A tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a süteményt megsütjük.
Sütési idő: kb. 30-35 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A süteményt a tepsiben, rácson hagyjuk kihűlni.
Kapcsolódó receptek
Sütés
Sütés
Sütés