A leveles tésztát a csomagoláson leírt módon, felhasználás előtt 10-15 perccel a hűtőből kivesszük és állni hagyjuk. A csomagolóanyagot eltávolítjuk a tésztáról, a tepsit (kb. 35x40 cm) sütőpapírral béleljük, majd a sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Töltelék: A tojásfehérjéket a sóval, a cukorral és a vanillincukorral együtt konyhai robotgéppel (habverő) kemény habbá verjük. A kókuszreszeléket evőkanalanként hozzáadjuk, és addig keverjük, míg teljesen eloszlattuk a habba.
Tészta: A leveles tésztát kitekerjük, a tölteléket egyenletesen elosztjuk rajta. A tésztát a hosszabb oldal mentén szorosan feltekerjük a feléig, majd ugyanezt megismételjük a másik oldalról is (1. ábra).
A tekercset éles késsel kb. 20 egyforma szeletre vágjuk (2. ábra). A pálmaleveleket az oldalukra fordítjuk és a tepsibe helyezzük. A sütemények oldalát és tetejét megkenjük a vízzel felvert tojássárgájával. A tepsit a sütő középső részébe toljuk és a süteményt megsütjük.
Sütési idő: kb. 20-22 perc
Sütés után sütőrácson hűlni hagyjuk, addig elkészítjük a csokoládémázat.
A tortabevonót egy tálba daraboljuk, majd vízgőz felett felolvasztjuk. A kihűlt pálmaleveleket félig a masszába mártjuk, lecsöpögtetjük, majd megszórjuk aprított pisztáciával.
Kapcsolódó receptek
Sütés
Sütés
Sütés