A leveles tésztát a hűtőből kivesszük és szobahőmérsékleten kb. 10-15 percig állni hagyjuk.
A sütőt előmelegítjük.
Sütőlap helyzete: Középre
sütés: kb. 15 perc
Hőmérséklet alsó/felső sütéssel: kb. 200 °C
Hőmérséklet légkeveréses sütéssel: kb. 180 °C
A leveles tésztából 8 egyenlő nagyságú négyzetet vágunk. Minden négyzetlapot a szélétől számított fél centiméterre körben bevágunk úgy, hogy az egyik szemközti sarkot ne vágjuk át teljesen. A két elvágott sarok felőli külső keretet mindkét oldalról ellentétesen áthajtjuk, úgy, hogy egy rombuszformát kapjunk.
A rombuszokat a sütőtepsibe helyezzük, és a tésztát megsütjük.
Sütés után a tésztát sütőpapírral együtt sütőrácson hagyjuk kihűlni.
A retket megtisztítjuk és felszeleteljük. Néhány vékony szeletet a díszítéshez félreteszünk, a többit apróra vágjuk. A juhsajtot egy villával összetörjük, hozzáadjuk a retket, a tejfölt és a zsázsát.
A kosárkák közepét benyomjuk, és a tölteléket ráhelyezzük.
A kosárkákat a retekszelettel és zsázsalevéllel díszítjük.
Kapcsolódó receptek
Sütés
Sütés
Sütés