A leveles tésztát kisimítjuk és a tészta feléből 6 db egyenként 9 cm átmérőjű szív formájú alapot szúrunk ki. A szíveket enyhén zsírozott sütőtepsibe fektetjük, és egy villával megszúrkáljuk. A maradék tészta felét vízzel vékonyan megkenjük, majd összehajtjuk. Ebből a lapból is kiszúrunk 6 db, egyenként 9 cm átmérőjű szívet, melyek közepét is kiszúrjuk egy kisebb szív alakú kiszúróformával (6,5 cm). A szívalapokat megkenjük vízzel, majd a kiszúrt kereteket ráhelyezzük. A tepsit a sütő középső részébe toljuk és a süteményt megsütjük. Sütés után a süteményt sütőrácson hagyjuk kihűlni.
Sütőlap helyzete: Középre
sütés: kb. 14 - 16 perc
Hőmérséklet alsó/felső sütéssel: kb. 200 °C
Hőmérséklet légkeveréses sütéssel: kb. 180 °C
Vaníliás krém: A krémhez a hozzávalókat összekeverjük, és a kihűlt szíveket megtöltjük. A süteményt porcukorral hintjük, majd ízlés szerint bogyós gyümölccsel és mentalevéllel díszítjük.
Kapcsolódó receptek
Sütés
Sütés
Sütés