A leveles tésztát az előírásnak megfelelően előkészítjük, a sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 190 °C (előmelegítve)
Tészta:
A tésztát két egyenlő részre vágjuk, majd a sütőpapírral együtt egy kb. 35x40 cm-es tepsibe fektetjük. Kevés tejjel megkenjük, porcukorral megszórjuk és villával megszurkáljuk. A tepsit a sütő középső részébe tesszük és aranybarnára sütjük.
Sütési idő: kb. 12-15 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Kivesszük a sütőből és hűlni hagyjuk.
Krém:
Amíg a leveles tészta kihűl, elkészítjük a krémet. A mascarponét, tejszínhabot, cukrot és bourbon vaníliás cukrot egy magasfalú keverőtálba tesszük és konyhai robotgéppel (habverő) kemény habbá verjük.
Összeállítás:
A jénai tálban elhelyezzük az első leveles tészta lapot, ráadagoljuk a krém 1/3 részét, elsimítjuk (1. kép), majd ráhelyezünk egy réteg kávéba mártott babapiskótát (2. kép).
Rákenjük a krém 1/3 részét, elsimítjuk, majd ráhelyezzük a másik leveles tésztát. Ezután a megmaradt krémet habzsákba töltjük és kör alakú nyomócső segítségével kis krém halmokat nyomunk a tésztára. Legalább 2-3 órára hűtőszekrénybe tesszük (vagy egész éjszakára). Tálalás előtt kakaóporral megszórva díszítjük.
Kapcsolódó receptek
Sütés
Sütés
Sütés