A hagymát meghámozzuk, elfelezzük, és vékony csíkokra vágjuk vagy konyhai robotgéppel durvára aprítjuk, majd kimérjük a 600 g hagymát. A fűszernövényeket megmossuk és konyhai cérnával kis csokorba kötjük.
Az olivaolajat egy nagy főzőedényben felforrósítjuk és a hagy-mát kb. 5 percig pároljuk benne. Ezután felöntjük a fehérborral és a balzsamecettel. Hozzáadjuk a fűszercsokrot és a dzsemfixet és a cukrot, majd jól összekeverjük. Keverés közben fel- forraljuk és kb. 3 percig főzzük, közben néha megkeverjük. Eltávolítjuk a fűszernövényt, a hagymapépet sóval, borssal íze-sítjük. Az előkészített üvegeket peremig töltjük. Csavaros tetővel lezárjuk, majd az üveget rögtön megfordítjuk és a tetejére fordítva kb. 5 percig állni hagyjuk.
Kapcsolódó receptek
Befőzés
Befőzés
Befőzés