A leveles tésztát a csomagoláson leírt módon, felhasználás előtt 10-15 perccel a hűtőből kivesszük és állni hagyjuk. A mandulaszeleteket kézzel kissé összemorzsoljuk, apróbb darabokra törjük. A csomagolóanyagot eltávolítjuk a tésztáról. A tepsit (kb. 35x40 cm) sütőpapírral béleljük és a sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 220 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
A leveles tésztát kitekerjük és félbevágjuk. A tojást felverjük, majd a tésztalapokat megkenjük. Az egyik tésztalapot az apró darabokra tört mandulaszelettel és a jégcukor kb. 2/3-val meghintjük, végül a másik tésztarészt ráhelyezzük, jól megnyomkodjuk, a széleket összenyomjuk. Az összeillesztett tészta tetejét megkenjük tojással, a maradék mandulát és a jégcukrot rászórjuk. Éles késsel a rövidebb oldal mentén összesen kb. 12 darab, egyenként kb. 2 cm széles darabokat vágunk. Az így keletkezett csíkokat megcsavarjuk és a sütőpapírral bélelt sütőtepsibe fektetjük. A tepsit a sütő középső részébe toljuk, miközben a sütési hőmérsékletet 200 °C-ra csökkentjük, végül a süteményt aranybarnára sütjük.
Sütési idő: kb. 15-18 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Az elkészült finomságokat sütőrácson hagyjuk kihűlni, majd tálalás előtt porcukorral díszítjük.
Kapcsolódó receptek
Sütés
Sütés
Sütés