Kekszes golyók:
A kekszet mélyhűtő tasakba tesszük, jól lezárjuk és nyújtófával morzsává törjük. A marcipánt kis darabokban keverőtálba tesszük. Hozzáadjuk a rumot, a narancskivonatot és a morzsa felét, majd konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) jól összegyúrjuk. Teáskanál segítségével adagoljuk és gyorsan kis golyókká formázzuk. Ezután a golyókat megforgatjuk a maradék morzsában.
Díszítés:
A fehércsokoládét durvára aprítjuk, gőz fölött alacsony tűzön megolvasztjuk, és kis mélyhűtő tasakba töltjük. A mélyhűtő tasak egyik kis csücskét levágjuk, és a csokoládét azonnal a kekszgolyókra csurgatjuk.
A fehércsokoládét hagyjuk megszilárdulni, és a golyókat tetszés szerint bonbonpapírba tesszük. A golyókat jól záródó dobozban hűvös helyen tároljuk és lehetőleg frissen fogyasztjuk.
Kapcsolódó receptek
Desszert
Desszert
Desszert