A tejet egy főzőedényben felmelegítjük, és a vajat felolvasztjuk benne. A tepsit (kb. 30 x 40 cm) sütőpapírral béleljük. A sütőt előmelegítjük.
A tésztához a lisztet az élesztővel elkeverjük, és egy keverőedénybe szitáljuk. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, ill. a meleg tejes-margarinos keveréket és az egészet konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) először alacsony, majd legmagasabb fokozaton 5 percig sima tésztává dagasztjuk. A tésztát meleg helyen letakarva kelni hagyjuk, amíg szemmel láthatóan megnő. A tésztát enyhén lisztezett munkafelületen átgyúrjuk, és egy kb. 35 cm átmérőjű körré nyújtjuk.
A töltelékhez a csokoládét apró darabokra vágjuk. A marcipánt tészta méretűre kinyújtjuk, a tésztára helyezzük és picit rányomjuk, majd 16 egyforma cikkre vágjuk. A csokoládédarabokat a cikkek külső szegélyén egyenletesen elosztjuk. Minden tésztaszeletet a hegyes vége felé feltekerünk, és a végével lefelé tepsibe helyezünk. A szarvacskákat tejjel megkenjük és meleg helyen még egyszer kelni hagyjuk. A tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a süteményt megsütjük.
Sütőlap helyzete: Középre
sütés: kb. 15 - 18 perc
Hőmérséklet alsó/felső sütéssel: kb. 200 °C
Hőmérséklet légkeveréses sütéssel: kb. 180 °C
Sütés után a süteményt sütőpapírral együtt sütőrácson hagyjuk kihűlni. Langyosan vagy hidegen tálaljuk.
Kapcsolódó receptek
Sütés
Sütés
Sütés