A tepsit sütőpapírral béleljük. A sütőt előmelegítjük.
A tésztához a lisztet a sütőporral elkeverjük, és egy keverőedénybe szitáljuk. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, és az egészet konyhai robotgéppel (dagasztó spirállal) kezdetben alacsony, majd a legmagasabb fokozaton sima tésztává dagasztjuk. A tésztát enyhén lisztezett munkafelületen átgyúrjuk, majd vékonyra nyújtjuk, és csillag alakú kiszúróformával (kb. 8 cm átmérőjű) kiszaggatjuk. A csillagokat az előkészített tepsibe helyezzük, majd a csokoládédarabokat a csillagok közepére helyezzük és tetszés szerint, egy vagy mindkét csillagcsúcsot ráhajtjuk, és kissé a csokoládéhoz nyomjuk. A tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a süteményt megsütjük.
Sütőlap helyzete: Középre
sütés: kb. 10 - 12 perc
Hőmérséklet alsó/felső sütéssel: kb. 180 °C
Hőmérséklet légkeveréses sütéssel: kb. 160 °C
Sütés után a süteményt sütőpapírral együtt sütőrácsra húzzuk és hagyjuk kihűlni. A csillagokat ízlés szerint dekor tollal díszítjük, szemet-szájat rajzolva rá.
Kapcsolódó receptek
Sütés
Sütés
Sütés