A tepsit (kb. 30x25 cm) sütőpapírral béleljük, a sütőt előmelegítjük.
A lisztet összekeverjük a sütőporral, a vanillincukorral, a fűszerekkel és a sóval. Hozzáadjuk a többi hozzávalót és konyhai robotgéppel (habverő) kb. 3 perc alatt sima tésztává keverjük. A tésztát az előkészített tepsibe öntjük. A tepsit az előmelegített sütő középső részébe toljuk, és a süteményt megsütjük.
Sütőlap helyzete: Középre
sütés: kb. 40 - 45 perc
Hőmérséklet alsó/felső sütéssel: kb. 170 °C
Hőmérséklet légkeveréses sütéssel: kb. 150 °C
A süteményt a sütőpapírral együtt kivesszük a formából és sütőrácson hagyjuk kihűlni.
Díszítés: A süteményről lehúzzuk a sütőpapírt, majd a rövidebb oldala mentén elfelezzük. Az így kapott téglalapokból kb. 7 cm széles háromszögeket vágunk. Mindegyik háromszög rövidebb oldalába 1-1 jégkrémpálcikát szúrunk. A cukormázzal és a dekorral tetszés szerint díszítjük.
Kapcsolódó receptek
Sütés
Sütés
Sütés