A sütőformát sütőpapírral béleljük, és a sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Tészta:
A lisztet a sütőporral és a kakaóporral egy keverőtálban összekeverjük. A tojásokat a cukorral és a vanillincukorral konyhai robotgéppel (habverő) kb. 2 perc alatt habosra keverjük, majd hozzáadjuk a megolvasztott tortabevonót, a margarint és a többi hozzávalót, konyhai robotgéppel (habverő) röviden a legalacsonyabb fokozaton összekeverjük, majd a legmagasabb fokozaton 2 perc alatt tovább keverjük. A tésztát az előkészített formába simítjuk, majd a formát a sütő alsó részébe lévő rácsra tesszük és a süteményt megsütjük.
Sütési idő: kb. 45-50 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Kicsatoljuk és eltávolítjuk a forma szélét. A tortalapot sütőpapírral fedett rácsra borítjuk, hogy a díszítéshez a sima fele legyen felül. A tortalapot hagyjuk teljesen kihűlni.
Töltelék:
A tortalapot egyszer vízszintesen átvágjuk. Az alsó lapot tortatálra fektetjük, és mogyorókrémmel megkenjük. Rátesszük a felső tortalapot, és finoman rányomjuk.
Díszítés:
A marcipánt a porcukorral és az ételszínezékkel pirosra színezzük, majd porcukorral megszórt felületen kerek lappá (kb. 15 cm Ø) kinyújtjuk, majd 12 „tortaszeletre” vágjuk. A szeletek csúcsos részére a marcipánsapkáknak ragasztóanyagként egy kis mogyorókrémet kenünk. Rátesszük a sapkákat, és finoman rányomjuk. A marcipán maradékából kis orrokat formázunk. A szemeket és az orrokat dekortollal „ráragasztjuk”, és a sapkának készítünk pompont és peremet is. A dekortollban lévő maradékot a süteményre szakállként felvisszük, azonnal megszórjuk kókuszreszelékkel és finoman rányomkodjuk.
Kapcsolódó receptek
Sütés
Sütés
Sütés