A leveles tésztát az előírásnak megfelelően előkészítjük. A muffinformát zsiradékkal kikenjük és a sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Töltelék:
Egy serpenyőben felhevítjük az olívaolajat, majd hozzáadjuk a felaprított hagymát, paprikát, gombát és kukoricát és közepes hőfokon 5 perc alatt megpirítjuk. Levesszük a tűzhelyről és hűlni hagyjuk.
A tojásokat, a Creme VEGA-t, a sót és a borsot egy tálban kézi habverővel összekeverjük.
A kitekert leveles tésztát 12 egyforma kockára vágjuk, majd egyesével a muffinformába nyomjuk őket úgy, hogy a tészta sarkai felfelé mutassanak (1. kép).
A pirított zöldséget egyenletesen elosztjuk a tésztaformákban, majd a tetejüket megszórjuk friss, aprított spenóttal (2. kép). Egyenletesen elosztjuk a tojásos keveréket a tésztákon és végül megszórjuk a reszelt sajttal. Ügyeljünk arra, hogy a formákat ne töltsük túl. A muffinformát a sütő középső részében lévő rácsra tesszük és a quiche-t aranybarnára sütjük. A töltelék sütés közben felemelkedik.
Sütési idő: kb. 15-20 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A formát kivesszük a sütőből és néhány percig hűlni hagyjuk, kb. 5 perc múlva kivesszük a muffin formából és sütőrácson hagyjuk teljesen kihűlni.
Kapcsolódó receptek
Sütés
Sütés
Sütés